Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok edzőinek és vezetőinek nincs kétsége afelől, hogy idén a Bayern München nyeri a Bundesligát. A megkérdezett szurkolók 48 százalék is ebben hisz.

A német hírügynökség körkérdést intézett a drukkerekhez, illetve az élvonalban szereplő egyesületek trénereihez, menedzsereihez és elnökségi tagjaihoz. A klubok képviselőinek többsége azon a véleményen van: a Bayern Münchent ebben a szezonban már nem lehet meggátolni abban, hogy megszerezze története 23. bajnoki címét.

"A Bayerntől elvenni már nem lehet a végső diadalt, legfeljebb ők nehezíthetik meg a saját dolgukat, vagy bukhatják el a trófeát" - mondta Jürgen Klopp, a címvédő Borussia Dortmund vezetőedzője.

A szurkolók véleménye azonban más, közülük 48 százalék gondolja úgy, hogy biztosan a Bayern München nyeri a salátástálat, 24 százalék arra számít, hogy az üldözők közül valamelyik együttes még beéri a Jupp Heynckes vezette csapatot, a válaszadók 28 százaléka szerint pedig még teljesen nyílt a bajnokság. A megkérdezett férfiak 59 százaléka biztos a bajorok bajnoki címében, míg a nőknek csak 37 százaléka gondolja ugyanezt.

A Bundesliga jubileumi, 50. szezonjának felénél a Bayern 42 ponttal áll az élen, jócskán megelőzve a 33 pontos Bayer Leverkusent, valamint az egyaránt 30-30 pontos Dortmundot és Eintracht Frankfurtot.