Vágólapra másolva!
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint számítani lehetett arra, hogy Lionel Messi sorozatban negyedszer is elnyeri a FIFA-Aranylabdát.

Csányi a Fourfourtwo magazin honlapjának a hétfői zürichi gálán adott nyilatkozatában kitért rá, ő személy szerint jobban örült volna, ha Andrés Iniesta kapja az elismerést, ugyanakkor hozzátette, Messi megérdemelte a győzelmet.

Az MLSZ elnöke elmondta, jó volt látni a korábbi aranylabdás futballisták bemutatása közben Albert Flóriánt, amint az angoloknak gólt lő, és emlékeztetett rá, hogy magyar vonatkozású perceket hozott a Puskás-díj átadása is.

"A magyar futball nagy sikere, hogy létrejött ez a kitüntetés, és ebben nem akarom elvitatni az előző MLSZ-elnökség érdemeit" - nyilatkozta Csányi Sándor.

A Puskás-díjas Miroslav Stoch találatáról az MLSZ-elnök úgy nyilatkozott, hogy joggal választották a legszebbnek a szavazók, de hozzátette: ő a kolumbiai Radamel Falcaót jelölte volna.


A Fourfourtwo a győztes Miroslav Stoch-kal is készített egy rövid beszélgetést, a Fenerbahce futballistája többek között elmondta, nem számított a győzelmére.

"Elsősorban a szurkolóknak tartozom hálával. Igaz, a gólt én szereztem, nekem kellett jól eltalálnom a labdát, de a sok-sok támogató szavazat nélkül nem kaphattam volna meg a Puskás-díjat" - mondta Stoch.