Vágólapra másolva!
Kakaskodással ért véget a Videoton-Győr bajnoki labdarúgó-mérkőzés vasárnap, amelyet a vendégek 1-0-ra megnyertek. A meccs végén Torghelle Sándor piros lapot kapott, a kiszivárgott bírói jelentés szerint azért, mert sértegette Fábián Mihály játékvezetőt.

A Videoton csatára egy felugrásnál megütötte ellenfelét, ezért sárga lapot kapott, mire azonnal beszólt Fábián játékvezetőnek.

A Focibiro.hu portál nyilvánosságra hozta a bírói jelentést, amely szerint Torghelle verbális ámokfutást rendezett sárga lapja után.

"A mérkőzés 93. percben a hazai 28-as, Torghelle Sándor egy felugrásnál felelőtlenül használta karját és eltalálta vele ellenfelét, ezért sárga lapot mutattam fel neki. A lap felmutatását követően a következőket mondta nekem: "Menjél már te a hülyeségeiddel, baszd meg!". Ezt a megjegyzést követően azonnal piros lapot mutattam fel neki és kiállítottam. A kiállítást követően a játékos hosszú másodpercekig nem volt hajlandó elhagyni a játékteret és közben a további megjegyzést tette nekem: "És most mit csinálsz, hazamész és kivered magadnak?" Később a játékos a játékteret elhagyta. A tartalék játékvezető, Farkas Ádám közölte velem, hogy a kiállított játékos miközben a játékteret elhagyta, a kijárónál a következőket mondta neki: "Menjetek a Váci utcán kézen fogva!" - idézte a Focibiro.hu a játékvezetői jelentést.

Paulo Sousa, a Videoton edzője a mérkőzést követően a Magyar Televízió kamerái előtt azt mondta, amíg ilyen a játékvezetés, a magyar futball nem fog fejlődni.

"A bírók és az ellenőrök együtt készítik el a jelentéseket, más magyarázatot a jelenségekre nem nagyon tudok. A fegyelmi bizottság együttműködik velük, a vezetésben meg ott van a Győr elnöke" - vádaskodott Sousa, aki szerint az ETO bírócserét kért egy korábbi mérkőzés előtt, és meg is kapta.

"Fel akartuk pörgetni a ritmust, de a bíró akkor engedte el a faultokat, amikor csak akarta, aztán még mosolygott is ki a kispad felé. Így azért nehéz" - tette hozzá, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy nem a játékvezetés miatt kaptak ki a Győrtől.