Vágólapra másolva!
A Barcelona elleni BL-elődöntőre készülve a Chelsea már a Premier League-ben is csak védekezni volt hajlandó. Katalán részről Guardiola nem csalódott a csapatában, és magyarázkodni sem akart a Real Madrid elleni hazai vereség után.

Szerény egygólos előnyről várja a Chelsea a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő keddi visszavágóját. A londoniak mellett szól, hogy nem kaptak gólt az első meccsen, így egyetlen barcelonai találattal rendkívül nehézzé tehetik Messiék dolgát.

A jó védelem adott: hét közben a Chelsea 0-0-t játszott az Arsenallal. A Barcelona szombat este fáradt játékkal 2-1-re kikapott otthon a Real Madridtól, a kérdés, mennyire lesz friss a csapat a BL-visszavágón.

Josep Guradiola edző magyarázkodásra kényszerült a Clásico után, mivel nem tette a kezdőbe Cesc Fábregast, Alexis Sanchezt és Pedrót, ellentétben a húszéves Cristian Tellóval.

"Ha másokat hagyok ki, lehet, hogy önök most azt kérik rajtam számon" - reagált az újságírói felvetésre a 41 éves tréner, akinek az irányításával 2008 óta 13 trófeát gyűjtött be a Barcelona. "Talán rosszul döntöttem. Lehet, hogy Cesckel vagy mással jobban ment volna a játék, ki tudja." Az edző szerint ugyanakkor a Chelsea és a Real elleni vereséget sem lehet csalódásnak nevezni: "Csalódást keltő az, ha az embereim nem teljesítenek. Ezekben az esetekben azonban nem megfelelő ezt a minősítést használni."

Egyes elemzők szerint a Chelsea menedzsere, Roberto Di Matteo az Arsenal elleni bajnokin tesztelte a BL-ben alkalmazandó taktikát. A Kékek három védekező középpályással álltak fel, nem hagyták kibontakozni a londoniakat, így is nem kaptak gólt. Barcelonában ugyanez továbbjutást érne.

A csapatból sérülés miatt kimaradhat az odavágó egyetlen gólját szerző Didier Drogba, akit Fernando Torres helyettesíthet. A világbajnok csatár még az Atlético Madrid játékosaként tíz spanyol bajnokin hét gólt lőtt a Barcának, és kétszer duplázott is a Camp Nouban.

UEFA-kiírásban tizenegyszer találkoztak a csapatok, a Chelsea négyszer, a Barca háromszor nyert, négyszer pedig döntetlent játszottak. Hazai pályán még veretlenek a katalánok (2-3-0), de a három iksz az utolsó három összecsapáson született.

Az 1999/2000-es szezon kieséses szakaszában a Chelsea 3-1-re nyert otthon, majd a 5-1-re kikapott Barcelonában - a visszavágót Guardiola és Di Matteo is végigjátszotta.