Vágólapra másolva!
Bár csapata kedden este kiesett a labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében, Bogdán Ádám mégis elégedett lehet, hiszen a Tottenham Hotspur otthonában elszenvedett 3-1-es vereség után még az ellenféltől is dicséretet kapott.

A magyar válogatott kapus az egész meccsen kiválóan teljesített, egészen a 74. percig bravúrok sorozatával akadályozta meg a londoniak gólszerzését. Az első félidőben például tizenegy lövése volt a házigazdák csapatának, ebből nyolc el is találta a kaput, Bogdán azonban mindet hárította, Livermore, Modric és Adebayor lövését is hatalmas bravúrral védte, később Van Der Vaart ziccerét is hárította.

"Az egyik legjobb kapusteljesítmény volt, amit valaha láttam. Egyszerűen hihetetlen volt, amit művelt" - mondta Bogdánról a rivális Spurs vezetőedzője, Harry Redknapp. Az Independent információja szerint Redknapp így fogalmazott a szünetben a játékosoknak az öltözőben: "Jönnie kell a gólnak, nem védhet ki mindent."

"Bogdán kivételes produkciót mutatott ma be" - fogalmazott Owen Coyle, a Bolton mestere.

"Egyetértek azzal, hogy jó meccset produkáltam, de sajnos nem jutottunk tovább. Az ellenfél számos lehetőséget dolgozott ki, és a végén megtörtünk. Jól teljesítettem, de végül ez nem számított" - idézte a BBC honlapja Bogdán Ádámot.

A Goal.com angol szaklap 8-as osztályzattal a meccs legjobbjának választotta.

A Daily Mail internetes oldalának beszámolója szerint a magyar kapus hősiesen védte csapata kapuját.