Vágólapra másolva!
A Manchester City javított a Manchester United elleni vereség után, és 3-1-re győzött a Newcastle otthonában a Premier League 17. fordulójában. Az élen azonban a városi rivális maradt, miután magabiztosan verte a Sunderlandet. Az idei szezonban először nyert a QPR.

A legutóbbi fordulóban a MU elleni rangadót az utolsó pillanatban elbukó City keretéből kimaradt Mario Balotelli, aki ugyan nem bajlódik sérüléssel, de Roberto Mancini edző szerint keményebben kéne edzenie, így minden bizonnyal pedagógiai okokból lett mellőzve.

A két csapat legutóbbi öt meccsét egyaránt a City nyerte, a Newcastle azonban megpróbált gyorsan csapást mérni az ellenfélre, de Cissé lövésére leért Hart. Innentől a manchesteriek percei következtek, és nem kellett sokat várni az első gólra, Yaya Touré mélységi passzára Nasri indult el, aki önzetlenül középre gurította a labdát, és Agüero jobbal az üres kapuba passzolt.

A meccs összefoglalója:


Lendületbe jött a bajnokcsapat, és előbb Tévez késztette nagy bravúrra Krult, majd David Silva passza után Nasri éles szögből találta el a bal kapufát. A francia középpályást később sérülés miatt le kellett cserélni, és bár a Newcastle a pontrúgásokkal megpróbálta riogatni a Cityt, mégis növelte előnyét Mancini csapata: a Tévez kimaradt ziccerét követő szögletből Javi García fejelt a kapuba úgy, hogy a gólvonalon álló Santon egyszerűen elrúgott a labda mellett, miközben menteni akart.

A kétgólos hátrányban lévő Newcastle felpaprikázva kezdte a második fordulót, és gyorsan visszajött a meccsbe, egy szöglet után Coloccini emelte vissza a labdát a lesre apelláló védők mögé, és a teljesen egyedül lévő Ba a jobb felsőbe bólintott. Két perc múlva akár 2-2 is lehetett volna az állás, de Cissé tíz centivel a léc fölé tüzelt. A Newcastle kissé kifulladt a második félidő elején produkált rohanásban, a City pedig feljavult, és a 78. percben mindent eldöntött, Zabaleta gurította vissza a labdát az alapvonalról, Yaya Touré pedig becsúszva pöckölt a jobb sarokba.

A városi rivális Manchester United simán verte hazai pályán a Sunderlandet, Rooneyék már 3-0-ra is vezettek, végül 3-1-re nyertek, és továbbra is hat pont előnnyel vezetik a tabellát a City előtt. A szombati meccsen vissztért hosszú sérüléséből a ManUnited csapatkapitánya, Nemanja Vidic, aki csereként állt be a hajrában.

A nemrég kinevezett Harry Redknappel egyre jobban játszó QPR megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban.

Premier League, 17. forduló:
Newcastle United - Manchester City 1-3
gól:
D. Ba (51.), illetve Agüero (10.), Javi García (39.), Yaya Touré (78.)

Manchester United - Sunderland 3-1
g
: Van Persie (16.), Cleverley (19.), Rooney (59.), ill. Campbell (72.)

Liverpool - Aston Villa 1-3
g:
Gerrard (87.), ill. Benteke (29, 51.), Weimann (41.)

QPR - Fulham 2-1
g:
Taarabt (52., 68.), ill. Petric (88.)

Stoke - Everton 1-1
g
: Jones (52.), ill. Shawcross (36. - öngól)

Norwich - Wigan 2-1
g:
Pilkongton (15.), Hoolahan (64.), ill. Maloney (51.)