Vágólapra másolva!
Ígéretéhez híven az Atlético Madrid elleni derbi előtt 40 perccel kiment a stadionba José Mourinho, a Real Madrid edzője, hogy amelyik szurkoló szeretné kifütyülni, tegye meg nyugodtan.

A Real Madrid kedden a spanyol kupában 70 percig gól nélküli döntetlenre állt a harmadosztályú Alcoyano ellen, melyet végül 3-0-s hazai győzelemmel és 7-1-es összesítéssel búcsúztatott. A szurkolók egy részét azonban nem győzte meg a siker, és kifütyülték a csapatot.

"Szombat este negyven perccel a kezdés előtt egyedül fogok kimenni a pályára, akik fütyülni akarnak, ekkor megtehetik" - reagált a történtekre a Real-Atlético városi derbi előtt Mourinho. "A később jövőknek viszont támogatniuk kell a csapatot, a Real csak így szerezheti meg a győzelmet."

A portugál edző úgy fogalmazott, az esetleges füttykoncert számára nem kihívás. "Ha fütyülni akarnak, elfogadom alázattal és nyugalommal."

Mourinho beváltotta az ígéretét, valóban kiment a Bernabeuba 40 perccel a kezdés előtt, ám a nézők inkább tomboltak, mint fütyültek, a meccsen pedig simán nyert a Real Madrid.