Vágólapra másolva!
A Ferencvárosnál nem aggódnak amiatt, hogy a 2013-as költségvetésben nem szerepel az új Fradi-stadion megépítése. A télen a labdarúgócsapat legalább egy befejező csatár szerződtetését tervezi, és oda szeretne érni a dobogóra.

"Nem döbbentett meg, hogy nem találni a 2013-as állami költségvetés számai között az új Albert-stadion építését" - kezdte a Digi Sport Reggeli Start című adásában Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. "Azt tudom, hogy van egy kormányhatározat, mely szerint 2013-ban elkezdik bontani és építeni az új stadiont, valamint benne van az is: 2014-ben elkészül az új aréna. Hogy milyen pénzből, az nem az én dolgom. Semmi okom nincs tehát arra, hogy ne higgyek az új stadion felépítésében."

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Facebook-oldalán így reagált a szurkolói felvetésre, hogy lesz-e stadion
"Székely házaspár ül a lócán:
Asszony: - Szeretsz-e még engem? Sosem mondod...
Férj: - Egyszer megmondtam. Ha változás lesz, szólok."

Kubatov ezzel arra utalt, hogy továbbra is él az az ígérete, amely szerint 2013 márciusában az Újpest elleni derbivel búcsúzik az Albert-stadion, az új arénát pedig 2014-re tervezik átadni. Orosz Pál elmondta, hogy a bontás és az építés ideje alatt valószínűbb a Puskás-stadionban fog játszani a Fradi.

Forrás: MTI/Földi Imre
Kubatov szerint lesz új stadion

Orosz a csapat idei céljait így fogalmazta meg: "A szezon előtt azt mondtam, ötbe szeretnénk kerülni a bajnokság végére, most úgy tűnik, három pontra a dobogótól még merészebb álmaink is lehetnek, szerencsével akár oda is elérhetünk. A bajnokság végéig hátralévő tizenhárom meccsből nyolcat-tizet mindenképpen szeretnénk megnyerni. Reménykedem már idén a nemzetközi szereplésben."

Az új edző, Ricardo Moniz felfedezőiről is szó esett: "Jó döntésnek látszik Moniz kispadra ültetése, új szemléletet hozott a holland edző. Hogy ki találta őt meg? Hosszadalmas keresés volt: Kubatov Gábor klubelnök találta ki, hogy külföldi edző kell most ide, sokat keresgéltünk, többször beszéltem például Leo Beenhakkerrel, többekkel tárgyaltunk, mire kiderült, hogy Moniz az, aki passzol az FTC-szemlélethez. Minden héten van egy másfél órás munkatalálkozónk, ahol hármasban - Moniz, Máté Csaba pályaedző és én - mindent átbeszélünk, jókat vitázunk. Moniz kapcsolatrendszerét kiválóan tudja a Ferencváros használni, folyamatosan kapjuk tőle az ötleteket, minden ősszel igazolt idegenlégiós az ő ismeretségein keresztül érkezett" - fűzte hozzá Orosz.

Forrás: MTI/Beliczay László
Böde mellé társ kell előre

A vezérigazgató továbbá elmondta, hogy nincs még kész a csapat, két poszton kell erősíteni: a védelemben és kell egy befejező csatár az idén nyolc gólt szerző Böde Dániel mellé, a télen Moniz kapcsolatrendszeréből egy külföldi támadó érkezik az Üllői útra. "Ma valóban légiósokból lehet jó csapatot építeni, miközben az a vicc, hogy a bosnyák válogatott Besic vagy épp a holland Jenner kevesebbe kerül, mint a magyar játékosok."

Az idén 1,5 milliárd forintos költségvetéssel rendelkező Ferencváros a télen két edzőtáborba vonul, Spanyolországban és Törökországban készül a csapat a tavaszi idényre.