Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Nemzetközi kupamérkőzések helyett két topligában is hétközi fordulót rendeztek, a játékosok tehát nem sok pihenőt kaptak, és rangadókban sem volt hiány. A torinói derbit eldöntő Marchisio és a madridi rangadón brillírozó Cristiano Ronaldo mellett a német bajnokság csúcsmeccséről ketten is bekerültek heti álomcsapatunkba.

Kapus
Roman Weidenfeller (német, Dortmund): A Borussia a rangadón nem tudott közelebb kerülni a listavezető Bayern Münchenhez, de az ellene idegenben elért 1-1-es döntetlennel nem lehet elégedetlen. Főleg, hogy az utolsó öt percben Weidenfellernek három nagy bravúrt is be kellett mutatnia az eredmény tartásához.

Hátvédek
Philipp Lahm (német, Bayern München): A bajorok hetekkel az őszi szezon vége előtt bebiztosították, hogy az első helyről várhassák a tavaszt. A Dortmund elleni rangadón ugyan csak döntetlent játszottak, de előtte a Freiburgot magabiztosan verték, és Lahm ez utóbbi meccsen a mezőny legjobbja volt, nem csak gólpassza miatt.

Albert Lopo (spanyol, Getafe): A madridi együttes továbbra is tartja magát a Primera División élcsoportjában, 14 forduló után a hatodik helyen áll a tabellán. A hét végén a BL-résztvevő Málagát verte 1-0-ra, köszönhetően a középhátvéd Lopo találatának.

Stefan Savic (montenegrói, Fiorentina): A firenzeiek két legjobb délszláv játékosuk, Stevan Jovetic és Nenad Ljajic nélkül fogadták a Sampdoriát, ám a genovaiak legnagyobb bánatára egy harmadik exjugoszláv, Savic ott volt a pályán, és középhátvéd létére két gólt is szerzett.

Alberto De la Bella (spanyol, Real Sociedad): A baszk együttes négy forduló óta veretlen a spanyol élvonalban, a legutóbbi meccsén pedig idegenben aratott gólzáporos győzelmet a Valencia ellen. A vezetést ugyan még a hazaiak szerezték meg, de a balhátvéd De la Bella még a szünet előtt egyenlített, ami fordulópontot jelentett a mérkőzésen.

Középpályások
Marko Arnautovic (osztrák, Werder Bremen): A brémaiak játékosa a hétközi, Bayer Leverkusen elleni bajnokit kihagyta, csapata pedig 4-1-re kikapott. A hét végén Arnautovic már lehetőséget kapott a középpálya jobb oldalán, és ez három pontot jelentett a Werdernek, az osztrák ugyanis mesterhármast ért el.

Marek Hamsík (szlovák, Napoli): A nápolyi csapat a héten két meccset is nyert a Serie A-ban, hiszen hétfőn és vasárnap is pályára lépett. A Cagliari ellen Hamsík szerezte a győztes találatot, és a szlovák középpályás a Pescara elleni 5-1-es diadalból is góllal vette ki a részét.

Claudio Marchisio (olasz, Juventus): Hosszú idő után ismét torinói derbit rendeztek a Serie A-ban, és a meccsen a papírformának megfelelően a Juve nyert, köszönhetően elsősorban Marchisónak, aki kétszer is eredményes volt.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A madridiak világsztárja sorozatban két bajnokin nem tudott gólt lőni, ami elég volt ahhoz, hogy sokan kijelentsék róla, hullámvölgybe került, de az Atlético Madrid elleni rangadón bizonyított. Ő szerezte csapata első gólját, ezen kívül rúgott két kapufát, így idén már tizedszer került be világválogatottunkba.

Csatárok
Bafetimbi Gomis (francia, Lyon): Az Olympique az évtized elején egyeduralkodó volt a francia bajnokságban, és jelenleg is vezeti a tabellát. A hét végi, Montpellier elleni 1-0-s győzelemnél sokkal fontosabb volt, hogy a hét közben 4-1-re megnyerték a Marseille elleni, korábban elmaradt rangadót, és ezen a meccsen Gomis mesterhármast ért el - így majd egy év után ismét tagja lett a világválogatottnak.

Michu (spanyol, Swansea City): A walesi klub alighanem az idény egyik legjobb üzletét kötötte, amikor mindössze 2,5 millió euróért megvette Michut a Rayo Vallecanótól. A spanyol támadó ugyanis máris tíz gólnál jár a Premier League-ben, a múlt héten a West Bromwich ellen egy, az Arsenal ellen pedig két találatot ért el.

www.globalsoccerapp.com

Mindent egy helyen az Eb-ről