Vágólapra másolva!
A Libertadores-kupa-győztes Corinthians nyerte a Japánban rendezett labdarúgó klubvilágbajnokságot, miután a döntőben 1-0-ra legyőzte a Chelsea-t.

A Bajnokok Ligája-győztes Chelsea jól kezdett, több helyzete is volt az első félidőben, de azok rendre kimaradtak. A második félidőre felpörgött a Corinthians, és főleg Guerrero, valamint Paulinho remek játékával átvette az irányítást, a meccs legjobbja, Guerrero pedig a 69. percben befejelte a győztes gólt. A Bayern München korábbi támadója szerezte az elődöntőben is az egyetlen gólt az al-Ahli ellen.

Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi
Nem tudták tartani Guerrerót

A Chelsea-nél Torres a hajrában előbb kihagyott egy hatalmas ziccert, öt méterről a kapusba bombázott, majd hiába fejelt gólt a 94. percben, les miatt - jogosan - érvénytelenítették. A brazil csapat ezzel megszakította az európai csapatok öt éve tartó sikersorozatát.

Rafa Benítez, a Chelsea edzője másodszor kapott ki klubvébé döntőjében, az Interrel aratott siker mellett a Liverpoollal 2005-ben szintén vereséget szenvedett a fináléban.

A Corinthians 2000-ben megnyerte az első klubvilágbajnokságot, de akkor még létezett a jogelődnek számító klub Világkupa is, melyen hagyományosan Dél-Amerika és Európa bajnoka csapott össze. Ráadásul a 12 évvel ezelőtti tornán a Corinthians a házigazda Brazília bajnokaként, és nem a Libertadores-kupa győzteseként vett részt. Utána addig nem is rendeztek újabb klubvilágbajnokságot, amíg az 2005-ben fel nem váltotta a Világkupát.

A Corinthians sikerével a kilencedik brazil győztest avatták, ezzel Brazília utolérte az e tekintetben legeredményesebb Olaszországot és Argentínát.

Eredmény, döntő:
Corinthians (brazil)-Chelsea (angol) 1-0 (0-0) - élő közvetítés videó itt
gól
: Guerrero (69.)
kiállítva: Cahill (89.)

a 3. helyért:
Monterrey (mexikói) - al-Ahli (egyiptomi) 2-0 (1-0)
gól
: Corona (3.), Delgado (66.)