Vágólapra másolva!
A zambiaiak után a brazilok is azt állítják, hogy nem Lionel Messi az egy évben szerzett gólok csúcstartója. A dél-amerikaiak utánaszámoltak: Zico 1979-ben 89 gólt ért el.

Messi vasárnap a Betis elleni duplájával elérte idei 86. gólját, megdöntve ezzel Gerd Müller 1972-ben elért 85 gólos rekordját, sőt azóta az argentin belőtte a nyolcvannyolcadikat is.

A minap egy zambia újság jelezte, hogy nem Messi a legjobb góllövő, hanem Godfrey Chitalu, aki - vélekednek az afrikaiak - 1972-ben 107 gólig jutott. A zambiai futballszövetség most lázasan számol, majd a bizonyítékokat a tervek szerint elküldi az afrikai és a nemzetközi szövetségnek, és kérni fogja, hogy töröljék Messi rekordját.

Lehet azonban, hogy a brazil sportdiplomácia erősebb és gyorsabb lesz: Bruno Lucena, a Flamengo statisztikáival foglalkozó részlegének a vezetője egy brazil lapnak azt mondta: "Szomorúak vagyunk, mert egyértelmű, hogy Messi nem ért el semmiféle mérföldkövet."

Lucena szerint Zico 81 gólt szerzett 33 éve a Flamengo színeiben, hetet a brazil válogatottban, egyet pedig a világválogatott az Argentína elleni barátságos meccsén.

Zico a félelmentes mennyiséget ráadásul úgy érte el, hogy két hónapig (szeptemberben és novemberben) sérült volt, a statisztikus szerint ha nem csak tíz hónapig focizik, akkor 100-nál is több gólig jutott volna.

Zico reménykedhet, hogy Messi a következő három meccsén nem rúg már gólt idén, hiszen akkor mindhiába tiltakoztak a brazilok, Messi a talán csak virtuális csúcsot is túlszárnyalná.

A brazilok összeválogatták Zico 1979-es góljait (bár lehet, ez csak szimplán 89 gól Zico teljes pályafutásából):