Vágólapra másolva!
Hátán viszi a Mainzot Szalai Ádám, állítja a dpa német hírügynökség. A magyar csatár a csapat 2010-es áttörésekor még csak mellékszereplő volt, és még mindig nem szokott hozzá a reflektorfényhez, inkább antisztárként viselkedik.

A gól másodlagos - interjú Szalai Ádámmal

"A pontok fontosabbak, mint a góljaim" - mondta szerényen Szalai, aki nyolc góljával a bayernes Mario Mandzukiccsal holtversenyben vezeti a góllövőlistát. A Mainz számára Szalai egy életbiztosítás, és ő az együttes egyetlen olyan támadója, aki jó formában szerepel - írja a dpa.

"Ádám mindig a legagresszívebb támadó játékosunk volt" - közölte Thomas Tuchel edző. "Ráadásul rátalált arra az útra, amelyen nemcsak gólszerző, hanem a csapat igazi értéke lehet."

A 193 centiméter magas támadó hullámhegyeket és -völgyeket is megélt már mainzi pályafutása alatt, 2011 januárjában például térdszalag-szakadást szenvedett, és emiatt egy évet ki kellett hagynia. Szalai a nyáron 2015-ig szerződést hosszabbított, mert a kezelés ideje alatt a klub hozzáállása rendkívül pozitív volt. A német hírügynökség felidézi, hogy Tuchel már korábbról, még a VfB Stuttgart ificsapatából ismerte Szalait, aki aztán 2007-ben a Real Madridhoz igazolt. Ott a második együttesnél alapemberré vált, egy évvel később pedig még a nagycsapat Bajnokok Ligája-keretébe is bekerült.

A most 24 éves játékost 2010 januárjában vette kölcsön a Mainz, majd annak a szezonnak a végén végleg leigazolta őt a német klub, amelyben eddig hatvan Bundesliga-meccset játszott.