Vágólapra másolva!
Csak a meccs második felében játszott jobban a Basel a Videoton elleni Európa Liga-meccsen, mondta Paulo Sousa edző, aki szerint a svájciaknak az életükért kellett harcolniuk, mert jóval nagyobb rutinjuk és költségvetésük ellenére nagy hátrányban voltak a csoportban. Murat Yakin nagyon defenzívnek látta a magyar csapatot.

80 percig bírta a Videoton

Egy hajrában beszedett góllal 1-0-ra kikapott a Videoton Baselben, az EL negyedik fordulójában. A G csoportban ezzel a nyolcpontos Genk vezet, a Videoton hattal második, a Basel öttel harmadik, míg az utolsó Sporingnek két pontja van.

"A mérkőzés második félidejében jobban játszottunk" - jelentette ki Paulo Sousa a klub honlapján. "Az első 45 percben három nagy helyzete is volt a Baselnek. A második félidőben kevesebb, mert jobban kontrolláltuk a játékot, mégis ekkor szerzett gólt az ellenfél."

"Meglehetősen nagy előnnyel érkeztünk Svájcba, már ami a csoport állását illeti, a célunk az volt, hogy ezt az előnyt megőrizzük. Ha megnézzük azt, hogy mai ellenfelünk nagyszerű játékosokból áll, a költségvetésüket össze sem lehet hasonlítani a miénkkel, és sokkal nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkeznek, mint mi, akkor elmondható, hogy nekik kellett az életükért harcolni, és ezt meg is tették."

"Emelt fővel távozhatunk, és készülhetünk a következő, nagyon fontos nemzetközi kupameccsünkre a Genk ellen, melyet hazai pályán játszunk, ahol erősek vagyunk."

Svájci résztől Murat Yakin csapata türelmét látta döntőnek: "A mérkőzés úgy kezdődött, és úgy is folytatódott, ahogy vártuk. A Videoton nagyon defenzíven játszott, ennek ellenére több nagy helyzetünk is volt, amelyekből azonban nem sikerült gólt szereznünk. Nagyon fontos volt, hogy türelmesen játsszunk. A csapatom teljesítményével elégedett vagyok, végig uraltuk a mérkőzést, és megérdemelten szereztük meg a vezetést és végül a győzelmet is. Örülök, hogy Mohamed Salah jól szállt be a meccsbe, és végül döntő gólpasszt adott Strellernek."