Vágólapra másolva!
A Roma 2-0-ra győzött a Serie A 13. fordulójának zárómeccsén a Torino ellen.

A legutóbbi fordulóban a Lazio elleni derbit elvesztő Roma gyakorlatilag végigtámadta az első félidőt a Torino ellen, de a befejezéssel ekkor még gond volt.

Osvaldo lövése a bal sarok mellett suhant el, majd az argentin születésű, de olasz válogatott támadó kissé flegmán rúgta el a labdát Lamela passza után, így ebből sem lett gól, mint ahogy Totti veszélyes csavarása, és Florenzi futtából elengedett lökete is elkerülte a kaput. A Torino egyetlen veszélyes lehetősége Bianchi nevéhez fűződött, de ezt Goicoechea kivédte.

A második félidőben is folytatódott a római offenzíva, de végül egy vitatott büntető kellett ahhoz, hogy megtörjön a Torino ellenállása. Marquinho két Torino-védővel is viaskodott, majd a földre került, és bár Guida játékvezető elsőre nem sípolt, a gólbíró meggyőzte, hogy büntető következzen, amit Osvaldo nagyon lazán gurított a bal alsóba. Ventura, a Toro edzője addig őrjöngött a gól után, míg a bíró elküldte a kispadtól.


Negyedórával később eldőlt az amúgy is egyértelműnek tűnő meccs, Pjanic lövése egy védőn megpattanva került a kapuba, a jobbra vetődő Gillet-nek így nem volt esélye. A Romának a mostani hárommal 20 pontja van, így a hatodik, míg a Torino hat ponttal kevesebbet gyűjtött, így a 13.

Serie A, 13. forduló:
Roma - Torino 2-0 (0-0)
gól:
Osvaldo (71., 11-esből), Pjanic (86.)