Vágólapra másolva!
A Chelsea edzője, Roberto Di Matteo magára vállalta a felelősséget a BL-címvédő Juventus elleni, 3-0-s vereségéért. Di Matteo nem foglalkozik azzal, hogy felmerült-e a klubnál, hogy az utóbbi hetek gyengébb eredményei miatt megválnak tőle.

"Enyém a felelősség a vereségért, és azért a produkcióért, amelyet a csapatom nyújtott. Nem érdemes a játékosokat bántani, én választottam ezt a felállást, meggyőződésem volt, hogy legalább egy döntetlent képesek leszünk elérni Torinóban" - nyilatkozta Di Matteo a meccs után.

A Chelsea a mostani vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került a BL-ben, hiszen ha a már továbbjutott Sahtar az utolsó körben döntetlent játszik a Juventus ellen, akkor a címvédő kipottyan. Ráadásul a bajnokságban is gödörben van a csapat, az elmúlt négy bajnokiból kettőt elveszett a Chelsea, a másik kettőn pedig ikszelt, így egyre több kritika éri Di Matteót, aki az előző idényben duplázott, mivel a kupát is megnyerte a BL mellett.

"Nem én vagyok az, aki erre válaszolni tud" - mondta az edző, amikor arról faggatták, jogosnak érezné-e, ha a Chelsea kirúgná. "Úgy érzem, együtt kell kilábalnunk a mostani helyzetből, és ha rajtam múlik, folytatnám a munkát".

A brit lapok a Liverpoollal korábban többek között BL-t is nyerő Rafa Benítezt és Josep Guardiolát emlegetik lehetséges utódként, amennyiben Roman Abramovics úgy döntene, hogy megválik Di Matteótól, akit arsenalos kollégája, Arsene Wenger védelmébe vett. "Egy érzelmek által irányított világban élünk, ahol egy vereség után már az edzőt és a játékosokat is legszívesebben elküldenék. A dolgok állása nagyon gyorsan megváltozhat, Di Matteo tavasszal még kupát és BL-t nyert, hős volt, most pedig folyton támadják" - hangzott Wenger védőbeszéde.

A Chelsea-t 3-0-ra legyaluló Juve oldaláról Gianluigi Buffon amiatt örült, hogy a mostani siker az olasz foci számára is jól jön. "Sokan kételkedtek bennünk, de megmutattuk, mire vagyunk képesek. Minden tekintetben jobbak voltunk a Chelsea-nél, éhesebbek voltunk a sikerrel, támadóbb és kreatívabb játékot mutattunk be, mint ők, és ha kicsit pontosabbak vagyunk, akkor még több gólt szerezhettünk volna."