Vágólapra másolva!
A Celtic elleni szerdai BL-meccs nem csak a 2-1-es vereség miatt szaporította a Barcelona gondjait. A Marca.com szerint szeptemberi összezörrenésük után Lionel Messi és David Villa között újabb vita támadt.

A Marca internetes kiadása külön cikket szentel a két focista viszonyának, kiemelve, hogy a keddi találkozón nem először került felszínre a közöttük levő feszültség.

Az előző és az idei szezonban egyaránt a Granada elleni bajnokin történt meg, hogy Messi leteremtette Villát amiatt, hogy a spanyol nem passzolt neki. Utóbbi esetnél az argentin klasszis hiába vonta kérdőre, a csatár nem hagyta magát.

A Celtic otthonában kedden harmadszor is ugyanaz ismétlődött meg, miután Villa a 16-os vonaláról fölé durrantott, a tőle jobbra helyezkedő Messi gesztikulálva jelezte elégedetlenségét.

A Marca cikke szerint a Barcelonában rendszeresen meccseket eldöntő Messi mindenkitől elvárja, hogy elismerje vezető szerepét, és azonnal passzoljon neki, ha kéri a labdát. Xavi, Iniesta, Fabregas, Alves, Jordi Alba és Busquets feltétel nélkül engedelmeskedik neki, míg Tello, Cuenca és Alexis Sanchez csak Messi néhány csúnya nézése után fogadta el a hierarchiát.

A cikk rámutat, hogy Villa hasonló szerepkörhöz szokott korábbi klubjaiban és a válogatottban, így nehezen fogadja el az alárendeltséget. A Marca úgy látja, a problémát gyorsan kell kezelni, mert Messi a Barca korábbi középcsatáraival sem volt jóban, és Eto'o, Ibrahimovic és Krkic is a távozás sorsára jutott.