Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség 2014-ben tárgyal a Bajnokok Ligája és az Európa Liga jövőjéről. A tervek szerint a BL-ben részt vevők számát 32-ről 64-re növelnék, az EL-t pedig megszüntetnék 2015-től - írja a francia Ouest-France lapra hivatkozva a BBC.

"Valóban szó van erről, a végleges döntést 2014-ben hozzuk majd meg, de egyelőre semmi sem dőlt el" - nyilatkozta az UEFA elnöke, Michel Platini a francia Ouest-France nevű napilapnak.

A BBC megjegyezte: a változtatással hét angol és öt skót csapat indulhatna a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Az UEFA azt tervezi, hogy megváltoztatja az európai kupák rendszerét 2015-től. "Zajlanak az egyeztetések arról, hogy miként működjenek az európai kupasorozatok 2015 és 2018 között" - tette hozzá Platini.

A szakemberek komoly kritikákkal illették az Európa Ligát azóta, hogy a második számú kupasorozat felváltotta az UEFA-kupát, míg a BL továbbra is sikertörténet. Múlt héten a Newcastle vezetőedzője, Alan Pardew az Európa Ligáról azt mondta: nem kedveli a sorozatot, mert a meccseket csütörtökön este rendezik (a klubok így nehezebben tudnak pihenni és felkészülni a hét végi bajnokikra), illetőleg sűrűbb a programja, mint a BL-nek.

A Tottenham edzője, Andre Villas-Boas - aki a Portóval 2011-ben megnyerte az EL-t - azt mondta, nem érti, az angolok miért tekintenek büntetésként a második számú kupára.

A BBC emlékeztetett: Európa leggazdagabb klubjai egy alternatív európai kupa létrehozásán gondolkodnak. Platinit ez nem zavarná. "Erről nem először hallok, csakhogy nem értem, hogyan tudnák ezt az UEFA-t kikerülve megcsinálni. Kik lennének a bírók? Milyen stadionban lennének a meccsek?" - sorolta a problémás kérdéseket az elnök.