Vágólapra másolva!
A mostani lesz sorozatban a negyedik hét, amelyen Anglia egyik legjobb futballbírója, Mark Clattenburg nem vezethet mérkőzést.

Clattenburg vezette október 28-án a Chelsea-Manchester United rangadót, amelyet 3-2-re nyertek meg a vendégek, és bár a győztes gólt Javier Hernandez lesről szerezte meg, elsősorban nem emiatt lett viharos utóélete a meccsnek.

A Chelsea keményen támadta a meccs után a bírót, aki állítólag a nigériai John Obi Mikelt és a spanyol Juan Matát is megsértette. A spanyol AS napilap egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva arról írt, hogy a bíró "idióta spanyolnak" nevezte Matát, a brit sajtó pedig úgy fogalmazott, a játékvezető a focista nemzetiségével kapcsolatos megjegyzést tett.

Az angol szövetség (FA) a bíró mellett több Chelsea-játékost, köztük Mikelt, valamint a meccsen közreműködő asszisztenseket, és a negyedik játékvezetőt is meghallgatta az ügyben.

Az esetet egy független bizottság vizsgálja, mielőtt a bizonyítékok fényében ajánlást tenne a szövetségnek a döntésről. Ami biztos, Clattenburg a Chelsea-MU óta jegelve van, miközben a szövetséget is támadás érte, a Fekete Ügyvédek Társasága például rasszisztának titulálta az FA-t.