Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs jól érzi magát a Dinamo Moszkvánál, egyúttal cáfolta, hogy távozni szeretne a csapattól, amelynél a javuló eredmények után megnyugodtak a kedélyek, és a festékpatronokkal lövöldöző huligánok is eltűntek.

Egy októberi edzés közben csuklyás szurkolók egy csoportja a Dinamo-játékosokra lőtt festékpatronokkal és szórólapokat dobott a pályára, amelyeken a csapat külföldi játékosainak címzett fenyegetés volt olvasható.

A Dinamo magyar középpályása, a szerda esti norvég-magyarra készülő Dzsudzsák Balázs szerint a helyzet jobbra fordult. "Mostanra már, hogy a Dinamo jobban szerepel a bajnokságban, kezdenek megnyugodni a kedélyek és a lövöldözőket is lekapcsolták. Kisebb atrocitásokkal még számolni kell, de így is jól érzem magamat a mostani csapatomnál és egyelőre csak cáfolni tudom az esetleges távozásommal kapcsolatos találgatásokat" - nyilatkozta a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak a balszélső.

A Dinamo jelenleg 10. a 16 csapatos orosz bajnokságban, s míg az EL-indulást érő ötödik helytől tíz, a kiesést jelentő 15. pozíciótól csak nyolc pont választja el.

Fotó: Mudra László [origo]

A Norvégia ellen a kezdőcsapatba nevezett Dzsudzsák azt mondja, minden eddigi válogatott meccsének nagyon örült. "Nem jelent kevesebbet a mostani, mint bármelyik eddigi válogatott mérkőzésem, mert minden eddiginek csak örültem és a soron következőre is nagyon büszke leszek. Ez a jó érzés egyre csak erősödik bennem, köszönhetően annak, hogy az elmúlt másfél-két évben néhány kisiklástól eltekintve egyre stabilabban és eredményesebben tudtunk szerepelni."

A 25 éves játékos kiemelte: a mostani már a második olyan szezon, amelyet pozitív mérleggel zár a csapat. "Tavaly tizenegy meccsünkből hetet nyertünk meg, idén, ha a norvégok vesztesként távoznak a Puskás Ferenc-stadionból, öt győzelem, három döntetlen és egy vereség lesz a jónak mondható mérlegünk. Arra is büszkék lehetünk, hogy a 2010-ben még a világranglista 64. helyén álló magyar csapat ma már a 30., és az eddig lejátszott négy világbajnoki selejtező meccséből hármat megnyert. Csapat lett a magyar válogatottból, összeszokott és magabiztos csapat, a szó legnemesebb értelmében. Él is a remény bennünk, hogy a világbajnoki selejtező csoportunkban a második helyen végzünk, és akkor kaphatunk még egy esélyt."