Vágólapra másolva!
Kubatov Gábor, az FTC elnöke ismét a Facebookon reagált a szurkolói felvetésekre a labdarúgócsapat hétvégi, Kaposváron elszenvedett veresége után.

"Ma nekem megtört a varázs. Egyszerűen kilátástalan volt" - írta ki a közösségi oldalra Kubatov Gábor, miután a Ferencváros 1-0-ra kikapott a Kaposvártól. Az egyik szurkoló szerint övön aluli ütés volt ez az elnöktől Ricardo Moniz vezetőedzővel és a játékosokkal szemben. Megkérdezték Kubatovtól azt is, hogy a vezetők megkapták-e időben a fizetéseket, utalva arra, hogy a múlt héten csütörtökön csúsztak a játékosok bérei a Fradinál, ezért Moniz nem is tartott edzést nekik.

"Én nem kapok fizetést, költségtérítést sem, sőt a Fradi autóját is a saját pénzemből tankolom, a székházban egyetlen munkatársunk sem kapott fizetést, pedig nekik alapvetően - mivel jóval kevesebb a fizetésük - kevesebb félretett pénzük van" - reagált Kubatov Gábor. "Azt pedig kifejezetten kérem, hogy ne próbáljon feszültséget vizionálni a szakmai stáb és köztem, szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ezt az edzőt én kerestem meg, én állapodtam meg vele, mert ez a fajta gondolkodás káros. Én mindössze azt hittem, hogy túl tudjuk magunkat juttatni egy remek edzővel és öt új játékossal egy minket évek óta gyötrő krízisen, de sajnos az út nehezebb, mint gondoltam. Ennyi."

Kubatov Gábortól megkérdezték azt is, hogy Somalia mit keres a csapatban, miután "egy értelmes labdaérintése nincs hetek óta, a gyorsaság kevés még ezen a szinten is." Az elnök így válaszolt: "A gyorsaság egy olyan adottság, amire nem lehet megtanítani senkit, lőni, beadni, dekázni meg lehet tanítani többé kevésbé mindenkit. Ez a magyar és nyugat-európai fociszemlélet közötti legnagyobb különbség, ők a gyors játékosokat próbálják kiválasztani, és azokat tanítják meg futballozni."