Vágólapra másolva!
A sereghajtó Siófok kétszer is vezetést szerzett Újpesten, végül mégis kétgólos vereséget szenvedett az NB I 15. fordulójában. A hazaiakat a két gólig és két gólpasszig jutó Kabát Péter vezette győzelemre.

NB I, 15. forduló:
Újpest FC - FGSZ Siófok 4-2 (1-2)
Szusza Ferenc Stadion, 2800 néző
v: Kassai
Újpest: Balajcza - Vermes, Szélesi, Chema Antón, Pollák - Proesmans, Vasiljevic, Balogh B. (Simon, a szünetben), Remili (Kovács, 92.) - Kabát, Moraes (Stanisavljevic, 87.)
Siófok: Kurucz - Deák (Egerszegi, 77.), Fehér Zs. (Fodor, a szünetben), Nyári, Fejes - Pál Sz., Gál, Sluka, Kecskés, Melczer (Windecker, 69.) - Dajic
gólszerző: Moraes (27.), Kabát (65., 91.), Chema Antón (83.), illetve Melczer (20., 36.)
sárga lap: Vermes (45+1.), Proesmans (73.), Chema Antón (85.), illetve Dajic (41.), Deák (47.)

Eseménytelenül telt el az első negyedóra, majd a Siófok Melczer remekül eltalált távoli lövésével megszerezte a vezetést. A hazaiak gyorsan reagáltak, nem telt el tíz perc, és egyenlítettek, Moraes Kabát passza után három vendégvédőt, majd a kapust is átverte. A Balaton-partiak azonban újítani tudtak, a kapujából rosszul kimozduló Balajcza hibáját kihasználva megint előnybe kerültek (1-2).

A fordulás után egy ideig alacsony színvonalú játékot produkáltak a csapatok, húsz perc elteltével azonban az egyre intenzívebben támadó hazaiak egyenlítettek. A csereként lendületet hozó Simon Krisztián passzát Kabát közelről váltotta gólra (2-2).

A lilák nem hagyták abba a rohamozást, és ennek köszönhetően a hajrában a maguk javára fordították a mérkőzést. Kabát előbb egy remekül becsavart szabadrúgással adott gólpasszt Antón fejére (3-2), majd a jobbösszekötő helyéről lőtte ki a jobb alsó sarkot (4-2).