Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs, a Bundesligában szereplő Hannover középpályása kifacsartnak érzi magát, de nem panaszkodik, inkább örül, hogy a Zenitnél tapasztalt mellőzés után újra érzi a bizalmat.

Huszti szerint törvényszerű volt, hogy a szezon eleji pazar formáját visszaesés követi majd, és elismerte, nem megy neki úgy a játék, ahogy azt szeretné. "Huszonkét mérkőzés van a lábamban, valóban fáradt vagyok. Kifacsartnak érzem magam, ezért mentálisan sem vagyok tökéletes állapotban. Hogy őszinte legyek, néha nehéz átöltöznöm egy-egy edzésre" - nyilatkozta a hétvégi, Mainz elleni meccsre készülő középpályás a Nemzeti Sportnak.

Huszti azt is bevallotta, voltak gyengébb meccsei, de úgy érzi, a huszonkét meccsen elért hét góljára és tíz gólpasszára nem lehet panasz, főleg, hogy szerinte sokan azt jósolták, Szentpétervárról visszatérve kispadozni fog a Hannovernél.

A Hannover a hatodik helyen áll a Bundesligában, az Európa Ligában pedig az utolsó forduló előtt már biztos továbbjutónak számít. Huszti abban bízik, sikerül csoportelsőként végezniük, mert ez esetben elkerülnék a BL-ből érkezőket, bár azt nem bánná, ha összekerülnének korábbi csapatával, a Zenittel. A válogatottságot lemondó Huszti egy ideje csak a Nemzeti Sportnak nyilatkozik, nem szeret szerepelni, mert "a Hannover nem azért fizet, hogy folyton interjúkat adjak".

Huszti csapata legutóbbi meccsén, a Fürth ellen csak kispados volt, de elfogadta, hogy kell egy kis szünet a feszített tempó közben. "Ha úgy veszem, hogy ez a bizalom jele, csakugyan örülhetek. S amíg a hozzáállásommal nincs gond, amíg negyvennyolc órán belül futok huszonnégy kilométert, tényleg nincs miért sírnom. Egyébként sem vagyok nyafogós fajta. Ha menni kell, menni kell, ez van. Ez a hivatásom, azért kapom a béremet, hogy futballozzak. José Mourinho is azt nyilatkozta a minap, hogy a Real Madrid klasszisai csak ne zsörtölődjenek, mert két napon belül két meccsen kell helytállniuk. Igaza van. Még akkor is, ha a futballisták sem gépek".