Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Manchester United és az Internazionale is rangadót nyert a hét végén, és természetesen mind a két klub képviselteti magát álomcsapatunkban, amelyben ott van a megint magára találó AC Milan középpályása és az FC Barcelona sérüléséből felépült sztárja is.

Kapus:
Tim Wiese (német, TSG Hoffenheim): A nyáron a Werderből Hoffenheimbe igazoló kapusnak eddig nem nagyon ment a szezonban, azonban a Schalke ellen fantasztikusan védett. Ugyan két gólt is kapott, de rengeteg ziccert hárított, és nagy szerepe volt abban, hogy csapata végül 3-2-re nyert.


Hátvédek:

Daniel Carvajal (spanyol, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriak immár hét forduló óta veretlenek a Bundesligában, és ott vannak az élmezőnyben. A hét végén a Fortuna Düsseldorfot verték 3-2-re kissé tartalékos védelemmel, amelyből azonban a fiatal jobbhátvéd, Carvajal remekül futballozott, és még egy gólpasszt is adott.

Gonzalo Rodríguez (argentin, Fiorentina): A firenzeiek szép csendesen fellopóztak a negyedik helyre a Serie A-n, miközben a múlt héten mind a két bajnokijukat megnyerték. A csapatnak elsősorban a védelme remekel, és az argentin középhátvéd a Genoa ellen gólpasszt adott, a Cagliari ellen pedig maga is betalált.

Diego Colotto (argentin, Espanyol): A barcelonai csapatnak úgy kellett a Real Sociedad elleni idegenbeli győzelem, mint egy falat kenyér, hiszen a gárda eddig csak egy meccset tudott nyerni a bajnokságban. A baszkok ellen viszont a védelem végre lehúzta a rolót, és a mérkőzés egyetlen találatát az argentin középhátvéd, Colotto szerezte.

Patrice Evra (francia, Manchester United): Ugyan a végeredmény csak 2-1 lett, de a manchesteriek nagyon simán nyerték meg az Arsenal elleni rangadót, és a két csapat közötti különbség a balhátvédek közötti differenciában is remekül látszott. Míg az Ágyúsoknál ezen a poszton André Santos pocsékul futballozott, addig Evra hibátlanul játszott, még gólt is fejelt.


Középpályások:

Patrick Ebert (német, Real Valladolid): A középpályás a nyáron a Herthából igazolt a spanyol bajnokság újoncához, és mindent megtesz azért, hogy ezúttal elkerülje a kiesést csapatával. Hétfőn a Real Sociedad ellen gólt szerzett és gólpasszt adott, vasárnap pedig három pontot érő találatot ért el az Osasuna ellen.

Riccardo Montolivo (olasz, AC Milan): A piros-feketék szurkolói abban bíztak, hogy a válogatott középpályás igazi karmestere lesz a csapatnak, ám Montolivo csak az utóbbi meccseken kezdte megmutatni, hogy érdemes volt leigazolni. A múlt héten gólt szerzett a Palermo és a Chievo Verona ellen is, emellett pedig rendkívül pontosan passzolt a középpályán.

Marouane Fellaini (belga, Everton): Legutóbbi négy bajnokiján egyaránt döntetlent ért el a liverpooli együttes, amely még mindig tartja magát a negyedik helyen a Premier League-ben. A hét végén a Fulham ellen ikszelt a csapat, és mind a két találatot a hórihorgas belga középpályás, Fellaini érte el.

Piti (spanyol, Rayo Vallecano): A madridiak a hét vége legnagyobb meglepetését okozták a Primera Divisiónban azzal, hogy idegenben legyőzték a BL-résztvevő, dobogós Málagát. A Rayo diadalának fő letéteményese a balszélső Piti volt, hiszen ő szerezte csapata mind a két gólját.


Csatárok:

Diego Milito (argentin, Internazionale): A milánóiak sorozatban kilenc tétmérkőzést nyertek, a hét végén pedig megszakították a Juventus 49 bajnoki óta tartó veretlenségi sorozatát. A torinóiak ellen Milito kétszer volt eredményes, de betalált a hétközi fordulóban is a Sampdoria ellen, és a naptári évben csak Lionel Messi, illetve Cristiano Ronaldo ért el több gólt nála bajnokin.

David Villa (spanyol, FC Barcelona): A katalán drukkerek nem is olyan régen még attól tartottak, hogy Villa a súlyos sérülését követően soha nem fogja visszanyerni korábbi formáját. Nos, a csatár egyelőre jó úton halad afelé, hogy semmissé tegye ezeket a félelmeket, hiszen a múlt héten betalált az Alavés ellen a kupában, majd a Celta ellen a bajnokságban, ráadásul utóbbi meccsen gólpasszt is adott.


www.globalsoccerapp.com

Mindent egy helyen az Eb-ről