Vágólapra másolva!
Buzsáky Ákos az év végéig a Championshipben futballozik tovább, a húszszoros magyar válogatott középpályást a Barnsley vette kölcsön. A december 31-ig szóló megállapodást szerdán írta alá, és szombaton, a Cardiff ellen már be is mutatkozhat új csapatában. A játékos idővel szeretne visszakerülni az élvonalba.

"A nyár nem úgy alakult, ahogyan elterveztem, újra fel kell építenem azt, amit már egyszer sikerült itt, Angliában. Ugyanakkor optimista vagyok, kész vagyok küzdeni" - idézte az F-group.hu a játékost.

Buzsáky a harmadosztályú Portsmouthnál eltöltött másfél hónapról azt mondja: tetszett neki ez az időszak, mert formába került, és meccsterhelést is kapott, összesen hét alkalommal léphetett pályára.

Forrás: AFP/Andrian Dennis
Egy Buzsáky-szabadrúgás még a QPR-os időszakból

"Most adódott egy lehetőség, ami egy lépéssel közelebb juttathat ahhoz a szinthez, ahová szeretném visszaverekedni magam. December végéig leszek kölcsön, az év végéig nyolc találkozó vár a Barnsleyra, tehát lesz idő, hogy bizonyítsam: képes vagyok ezen a szinten jó teljesítményt nyújtani. Ma, szerda délután írtam alá, holnaptól együtt készülök a csapattal, és szombaton akár be is mutatkozhatok. Egy remek együttes érkezik hozzánk, a bajnokság második helyén álló Cardiff lesz az ellenfél."