Vágólapra másolva!
Sir Alex Ferguson büszke embernek nevezte magát, miután az Old Trafford-stadion előtt leleplezték a Manchester United vezetőedzőjének a három méter magas bronzszobrát.

Az ünnepségen részt vett a Manchester United teljes kerete és Ferguson több korábbi nagy játékosa, többek között Eric Cantona, Andy Cole, Denis Irwin, Gary és Phil Neville, Bryan Robson, Peter Schmeichel, Ole Gunnar Solskjaer, Ruud van Nistelrooy, Edwin van der Sar és Dwight Yorke. Cristiano Ronaldo és David Beckham elküldött egy hangfelvételt, amelyben elnézést kér, hogy nincsen jelen a szoborátadáson.

"Ez egy büszke pillanata az életemnek" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson. "Hihetetlen utazást tettem meg a klubbal. Számos nagyszerű játékos edzője voltam, és nekik köszönhetem, hogy most itt vagyok. Mindannyian szobrot érdemelnének."

A skót vezetőedző 37 trófeát, közte két Bajnokok Ligáját és 12 Premier League-aranyérmet nyert a Manchester Uniteddel. Michael Carrick szerint éppen ezért "Ferguson talán minden idők legjobb trénere".

Forrás: AFP/Nigel Roddis

Fergusonnak viccelődni is volt kedve: "Az emberek általában meghalnak, mielőtt szobrot kapnak, ezek szerint én túléltem a halálomat."

A csapat jelenlegi legnagyobb sztárja, Wayne Rooney azt mondta: csak idő kérdése volt, hogy mikor emelnek szobrot Fergie-nek. "Briliáns eredményeket ért el a csapattal, ez volt a legkevesebb, amit megtehetett a klub érte."

A MU veterán középpályása, Paul Scholes szerint Ferguson érkezésével 26 éve új időszak kezdődött az Old Traffordon. "Ha egyszer majd idejön valaki, és csak fele olyan jó lesz vele a MU, mint Fergusonnal, akkor már elmondhatja magáról, hogy sikeresen dolgozott."