Vágólapra másolva!
Parádés csatárteljesítményekben nem volt hiány a múlt héten, és Fabio Quagliarella vagy Burak Yilmaz még egy mesterhármassal sem tudott bekerülni álomcsapatunkba. Az olasz klubok viszont kitette magukért, hiszen öt futballistát is adtak a hét világválogatottjába, de a Bajnokok Ligája első kenyai gólszerzője is bekerült a legjobbak közé.

Kapus:

Andrés Fernández (spanyol, CA Osasuna): Ugyan az eredmény alapján a pamplonaiak simán nyertek az RCD Espanyol otthonában, de a vendégek egyik legjobbja a 3-0-s diadal ellenére a kapus Andrés Fernández volt, aki több bravúros védést is bemutatott.

Hátvédek:

Philipp Lahm (német, Bayern München): A bajorok csapatkapitánya a védelem mindkét oldaláne megállja a helyét, de Münchenben mostanában jobbhátvédet játszik. A múlt héten elsősorban azt mutathatta meg, hogy a támadásokat is képes támogatni, és a Lille ellen a BL-ben három gólpasszt is adott.

Jevhen Hacseridi (ukrán, Dinamo Kijev): A kijeviek már korántsem számítanak olyan félelmetesnek a nemzetközi porondon, mint a Bayern München, így a Porto elleni hazai döntetlen jó eredmény volt a BL-ben. A gól nélküli meccsen a hazaiak középhátvédje, Hacseridi kétszer is fantasztikus ütemben, becsúszva szerelt, az utolsó pillanatban megmentve csapatát a góltól.

Gabriele Angella (olasz, Udinese): Az udineiek 23 éves védője nem számít a gólerős futballisták közé, hiszen a hét vége előtt mindössze egyetlen bajnoki találata volt. Ezt most egyetlen meccsen megduplázta, a Chievo Verona ellen 2-2-re végződött találkozón ugyanis ő szerezte csapata mindkét találatát.

Danilo d'Ambrosio (olasz, Torino): Az újonc torinóiak jól tartják magukat a Serie A középmezőnyében, a hét végén pedig a Bolognát győzték le hazai pályán. A mérkőzés egyetlen találatát a csapat balhátvédje, D'Ambrosio szerezte, akinek ez már a második gólja volt a szezonban.

Középpályások:Victor Wanyama (kenyai, Celtic): Már kenyai góllövője is van a Bajnokok Ligájának, köszönhetően Wanyamának, aki az FC Barcelona ellen volt eredményes, és ezzel nagyban hozzájárult a BL bombameglepetéséhez, a skótok ugyanis 2-1-re legyőzték a katalánokat.

Forrás: AFP/Ian Macnicol
Wanyamával nem bírtak a barcások

Antonio Candreva (olasz, Lazio): Eseménydús mérkőzést hozott az idény első római derbije, hiszen öt gól és két kiállítás is volt a találkozón. A Lazio 3-2-es győzelméhez Candreva is góllal és jó játékkal járult hozzá. A meccs igazán különleges lehetett a számára, hiszen gyermekkorában még az AS Romának szurkolt.

Arturo Vidal (chilei, Juventus): Az Internazionale elleni vereséget követően a Juve gyorsan kilábalt a hullámvölgyből, hiszen a múlt héten mindkét meccsét megnyerte, mégpedig remek játékkal. Vidal nem csak a tőle megszokott produkciót nyújtotta, hanem még gólt is szerzett az FC Nordsjaelland elleni BL-meccsen és a Pescara elleni bajnokin is. Középpályásként a Juventus második legeredményesebb játékosa.

Marco Reus (német, Dortmund): A Borussia veretlenül vezeti a Bajnokok Ligája legerősebb csoportját, a Real Madrid ellen idegenben szerzett pontot a múlt héten. A nyáron a Mönchengladbachtól igazolt Reus ezen a meccsen is betalált, és a hétvégén is eredményes volt az Augsburg ellen.

Csatárok:

Edinson Cavani (uruguayi, Napoli): Cavani a Napoli egyik legjobb és legeredményesebb játékosa, amit a múlt héten is igazolt, az Európa Ligában mesternégyest ért el a Dnyipro ellen, majd a bajnokságban is bevette a Genoa kapuját.

Forrás: MTI/EPA/Cesare Abbate
Cavani ontja a gólokat

Javier Hernández (mexikói, Manchester United): A ManUnited ebben a szezonban futószalagon ontja a gólokat, amelyből a nyáron igazolt Robin van Persie mellett Harndández is kiveszi a részét. A mexikói a Sporting Braga ellen a BL-ben a hajrában talált be, majd az Aston Villa ellen csereként beállva volt két és fél alkalommal eredményes, a hivatalos statisztikák a harmadik találatot öngólként könyvelték el.

www.globalsoccerapp.com