Vágólapra másolva!
Philippe Mexes megmutatta, hogy ő is tud olyat, mint Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi a tőle megszokott tempóban termelte a gólokat, a Betis kapusa pedig mindent védett a Real Madrid ellen.

Kapus
Adrián (spanyol, Betis): Volt miért kárpótolniuk drukkereiket a Betis játékosainak, hiszen egy héttel korábban súlyos vereséget szenvedtek a sevillai rangadón. A Real Madridot viszont 1-0-ra legyőzték, amihez az is kellett, hogy kapusuk, Adrián bravúrosan védjen.

Hátvédek
Pablo Zabaleta (argentin, Manchester City): Roberto Mancini csapatának a múlt héten csak két döntetlenre futotta erejéből, de nem akármilyen ellenfelekkel szemben: a BL-ben a Real Madriddal, a bajnokságban pedig a Chelsea-vel játszottak. Az argentin jobbhátvéd mindkét találkozón a City legjobbja volt, főleg a Chelsea ellen játszott remekül.

Philippe Mexes (francia, AC Milan): A milánóiak a Bajnokok Ligájában bebiztosították a továbbjutásukat az Anderlecht idegenbeli legyőzésével, majd a Serie A-ban nyertek rangadót a Juventus ellen. A francia középhátvéd azonban leginkább azért került be az álomcsapatba, mert a belgák ellen elképesztő gólt ollózott.

Sebastien Bassong (kameruni, Norwich City): A középhátvédnek elévülhetetlen érdemei voltak szerzett az Everton elleni pontszerzésben. Túl azon, hogy remekül ellátta az alapfeladatát, a hajrában ő egyenlített, megszerezve első gólját a Norwich színeiben.

Mané (spanyol, Getafe): Az Espanyol elleni idegenbeli győzelmének köszönhetően a kiscsapat már a hetedik helyen áll a spanyol bajnokságban. A barcelonai találkozó hőse a balhátvéd volt, aki előbb egy gólpasszt adott, majd a hajrában - két és fél év után először -maga is betalált.

Középpályások
Jordi Gómez (spanyol, Wigan Athletic): A Barcelona egykori ifistája már négy éve Angliában futballozik, de a hétvégén játszotta élete mérkőzését a Reading ellen. Eddig 73 bajnokin hét találatot szerzett a Wigan színeiben, most viszont mesterhármast ért el, és csapata ezzel nyert 3-2-re.

Toni Kroos (német, Bayern München): A bajorok egyelőre megállíthatatlannak tűnnek a Bundesligában, 13 forduló alatt kilencpontos előnyt szorgoskodtak össze. A hétvégén a Hannovernek rúgtak egy ötöst, Kroos pedig bombaformában futballozott, gólja mellett két gólpasszt is kiosztott.

Joao Moutinho (portugál, FC Porto): A Porto évről évre eladja legjobb játékosait, mégis folyamatosan ott van a legjobbak között Portugáliában és Európában és is. A Bajnokok Ligájában a múlt héten 3-0-ra verték a Dinamo Zagrebet, Moutinho adott két gólpasszt, és maga is betalált.

Josip Ilicic (szlovén, Palermo): A palermói drukkerek aligha bánnák, ha csapatuk minden meccsét hazai pályán játszaná - eddigi 14 pontjából 12-t a Renzo Barbera stadionban szerzett. A hétvégén a helyi rangadón a Catania ellen 3-1-re nyert, Ilicic két gólt szerzett.

Csatárok
Robert Lewandowski (lengyel, Borussia Dortmund): A BVB megnyerte a csoportját Bajnokok Ligájában, a Bundesligában pedig feljött a második helyre, vagyis remek hetet zárt. Különösen igaz ez Lewandowskira, aki az Ajax Amsterdam és az FSV Mainz ellen is duplázott, góljaival alátámasztva, hogy miért is szeretne fizetésemelést.

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A világ legjobb játékosa rohamléptekben halad afelé, hogy átadja a múltnak Gerd Müller 40 éves gólrekordját. Messi immár nem adja alább a meccsenkénti két találatnál, duplázott a BL-ben a Celtic és a bajnokságban a Levante ellen is.

www.globalsoccerapp.com