Vágólapra másolva!
Vass Ádám szerint jelenleg is az NB I-ben játszik több olyan focista, aki benne volt az U21-es válogatott 2009-es fogadási botrányában. A kolozsvári középpályás a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány buta kifogásokkal indokolta, hogy miért nem hívja meg a válogatottba.

"Lehet, hogy fiatal vagyok, de nem szeretem, ha hülyének néznek" - válaszolta Vass Ádám arra a kérdésre, hogy szerinte miért nem hívja meg Egervári Sándor szövetségi kapitány a válogatottba. "Amikor rendszeresen játszottam a Bresciában, akkor sem kaptam lehetőséget. Közben meg láttam, olyanokat is behívnak, akik kevesebbet tettek ezért. Amikor az edző úr elbeszélgetett velem, buta kifogásokkal indokolta a mellőzésemet."

A CFR Cluj jelenleg sérüléssel bajlódó középpályása korábban azt nyilatkozta, hogy azért nem hívják be a válogatottba, mert 2009 augusztusában jelentést tett az U21-es válogatottnál tapasztalt fogadási csalásról a Wales ellen 4-1-re elveszített Eb-selejtező után.

"Lefújták a meccset, és én akkor teljesen kifakadtam. Ordítottam az öltözőben. Azt láttam, hogy a társaim megbundázzák a válogatott meccset. Jó barátom, a kapus Somodi Bence szólt, hogy be akarták venni őt is. Vele együtt álltam oda a meccs után az akkori szövetségi edző, Wilco van Buuren elé, hogy szóljunk, mi történik. Semmi következménye nem lett, leszámítva, hogy hamarosan távozott a holland edző."

Vass hozzátette: nem szeretné elmondani, hogy mely játékosok voltak benne a csalásban. "Ketten-hárman mentek be a szobába, amikor megpróbálták Somodit beszervezni. Akik megkeresték, mind a mai napig játszanak az NB I-ben." Az akkori keretből jelenleg Debreceni András, Présinger Ádám, Gál András és Gyömbér Gábor focizik a magyar első osztályban.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Egervári Sándor reagált Vass szavaira, elmondta, hogy nem a bundázással kapcsolatos kijelentése miatt nem hívja meg a válogatottba, hanem azért, mert vannak nála jobb és értékesebb játékosok. "Az csak Vass Ádám feltételezése, hogy a három évvel ezelőtti megszólalása miatt nem hívtam be. A szóban forgó utánpótlás-válogatott mérkőzés idején nem is én voltam a csapat edzője. Kollégáimmal annak idején rendszeresen figyeltük a bresciai teljesítményét, most pedig sérült. Korábban személyesen is beszéltem vele, és elmondtam neki, hogy szemmel tartjuk, de jelenleg vannak nála jobb játékosok is a válogatottban."

Vass Ádám csalódott abban is, ami a magyar kluboknál folyik. Szerinte érdekekről szól minden, arról, hogy ki kinek az ismerőse. "Bántó az is, hogy annyi tehetséges magyar fiatal van, és valamiért nem ők, hanem a légiósok kapnak lehetőséget."