Vágólapra másolva!
A török sajtó egyöntetű felháborodással rögzítette, hogy az ország labdarúgó-válogatottja kedden vereséget szenvedett a magyar csapattól, s ezzel komolyan veszélybe került világbajnoki részvétele. Szalai Ádámot Hakan Sükürhöz hasonlították.

"Szégyen" - címmel jelent meg a HaberTürk című napilap beszámolója. "A Romániától elszenvedett vereségünkkel elszállt a 2014-es vb-részvételre vonatkozó reményünk. Magyarországon három pontot vesztettünk és a becsületünket" - olvasható a cikkben.

A török csapat az eddigi négy vb-selejtezős mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, hármat pedig elvesztett, a legutóbbit a magyarok ellen 3-1-re a Puskás-stadionban.

A Milliyet egyik szakírója így vélekedett: "Négy meccs után hat ponttal vezetnek előttünk a magyarok és a románok, ezt soha nem gondoltam volna. Kik ezek a magyarok és a románok? Az elmúlt 15 évben sehol sem voltak hozzánk képest. Köznevetség tárgya lettünk."

Szintén a Milliyet egy másik újságírója Szalai Ádámot emelte ki a magyaroktól. "Jobban játszottak, megérdemelten nyertek. Szalai volt a legjobbjuk, magas, mégis gyors és mozgékony. Még csak 24 éves, a következő hét-nyolc évre megoldhatja a magyarok csatárgondjait. Nekünk is volt egy hasonló támadónk a múltban, Hakan Sükürnek hívták. A kapusuk is remekül védett, és a veterán Gera is jól játszott."

Fotó: Hirling Bálint [origo]
Fotó: Hirling Bálint [origo]

"Botrány" - véli egybehangzóan a Fanatik című sportújság és a népszerű napilap, a Vatan.

"Futballunk tényleg eltűnt. A szövetségünk prémiumokkal motiválja a játékosokat, de ez nem elég" - fogalmaz egy újságíró, aki Abdullah Avci szövetségi kapitány távozását követeli.

"Ebből elég, Avci, elég!" - üt meg hasonló hangnemet a Sabah, amely szerint a török csapat az elmúlt húsz év leggyengébb teljesítményét nyújtotta eddig a selejtezős csoportkörben, ezzel el is szállt a továbbjutási esélye. "Viszlát, Brazília" - összegzi a cikkíró a kialakult helyzetet.

A meccs összefoglalója:

Maga a szövetségi kapitány kedd este, a 3-1-es budapesti vereséget követően így nyilatkozott: "Nem gondolom, hogy le kellene mondanom, nem tettünk semmi olyat, ami szégyen vagy bűn lenne."

A csoportban a 12 pontos hollandok állnak az élen, őket a magyarok és a románok követik egyformán kilenccel, míg a törököknek és az észteknek három-három pontjuk van, az andorraiak pedig eddig még csak vereségeket gyűjtöttek.