Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A német és a magyar labdarúgás is remek hetet zárt, és ez álomcsapatunkban is tükröződik. A német klubok kiválóan szerepeltek a nemzetközi kupákban, és a Videoton is nyerni tudott az Európa Ligában, ráadásul Szalai Ádám megszerezte a Bundesliga történetének első magyar mesterhármasát.

Kapus:
Júlio César (brazil, Queens Park Rangers): A QPR jelenleg nyeretlen és sereghajtó a Premier League-ben, de ez legkevésbé Júlio Césaron múlik. A nyáron az Intertől igazolt brazil a hét végén szinte egymaga tartotta meccsben a csapatot az Arsenal ellen, és fantasztikus bravúrokat mutatott be, egyszer azonban már ő is tehetetlen volt.

Hátvédek:
Cristian Sapunaru (román, Real Zaragoza): Pintér Ádám csapata az előző idényben a kiesés ellen küzdött, most viszont sokkal jobban áll, hiszen a középmezőnyben foglal helyet. A hét végén a magyar középpályás nélkül verte 2-1-re a Sevillát, és a meccs egyik legjobbja a román jobbhátvéd, Sapunaru volt, aki csapata második gólját szerezte.

Marco Caneira (portugál, Videoton): A fehérváriak fantasztikus hetet zártak, hiszen azt követően, hogy az Európa Ligában legyőzték az FC Baselt, az NB I-ben is rangadót nyertek a Debrecen ellen. A portugál középhátvéd a tőle megszokott módon, tanárian futballozott, ráadásul a svájciak ellen gólt is szerzett.

Vlad Chiriches (román, Steaua Bucuresti): Romániában az elmúlt években a vidéki csapatok uralták a mezőnyt, de most ismét egy fővárosi együttes, a Steaua áll az élen. A bukarestiek ráadásul az Európa Ligában sem szerepelnek rosszul, a múlt héten 2-0-ra verték a norvég Moldét, és középhátvédjük, Chiriches rendkívül látványos gólt ért el.

Marcel Schmelzer (német, Borussia Dortmund): A Bajnokok Ligája halálcsoportjában tovább bonyolódott a helyzet azzal, hogy a dortmundiak hazai pályán legyőzték a Real Madridot. A győztes gólt a csapat balhátvédje, Schmelzer szerezte, aki a hét végi, Freiburg elleni bajnokin is remekül futballozott.

Középpályások:
Jefferson Farfán (perui, Schalke 04): Meglepetésekben nem volt hiány a Bajnokok Ligájában a múlt héten, az egyik legváratlanabb eredmény a Schalke idegenbeli győzelme volt az Arsenal ellen. A találkozón Farfán többször is zavarba hozta az Arsenal védelmét, majd a hét végén a Nürnberg ellen győztes találatot ért el.

Estebán Cambiasso (argentin, Internazionale): Egyre jobb formában van az Inter, amely a hét végén már sorozatban a hetedik győzelmét aratta. A Bologna elleni találkozón Cambiasso megint a mezőny egyik legjobbja volt, az alapvetően védekező középpályás gólt szerzett és gólpasszt is adott.

Fernandinho (brazil, Sahtar Doneck): A címvédő Chelsea is elszenvedte első vereségét a héten a Bajnokok Ligájában, a londoniak Doneckben kaptak ki, és a Sahtar ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé. Az ukrán együttesben szokás szerint a brazilok vitték a prímet, Fernandinho a hatalmas mezőnymunkája mellett gólt is szerzett.

Forrás: AFP
Fernandinho góllal tett róla, hogy a Chelsea komolyan vegye a Sahtart

Gonzalo Castro (német, Bayer Leverkusen): A Leverkusen megszakította a Bayern München győzelmi sorozatát a hét végén, előtte pedig az Európa Ligában Bécsben rúgott négy gólt a Rapidnak. Utóbbi meccsen a szinte minden poszton bevethető Castro két gólt vállalt, de a müncheniek ellen is elsőrangúan teljesített.

Csatárok:
Javier Hernández (mexikói, Manchester United): Nincsen könnyű dolga Sir Alex Fergusonnak, amikor a MU csatársorát kell összeállítania, hiszen minőségi kínálatból válogathat. Hernández a hét közben a BL-ben két gólt szerzett a Sporting Braga ellen, de a Chelsea elleni rangadón csak csere volt - így a kispadról beszállva szerezte meg a győztes gólt, igaz, lesről.

Szalai Ádám (magyar, FSV Mainz): A Mainz ismét ott van a középmezőny első felében a Bundesligában, és ebben nagy szerepe van a magyar válogatott támadónak. Szalai már hét gólnál jár a szezonban, és a hét végén mesterhármast vágott a Hoffenheim ellen, ami a Bundesliga történetének első magyar triplája volt.

Forrás: AFP
Szalai holtversenyben vezeti a Bundesliga góllövőlistáját

www.globalsoccerapp.com

Mindent egy helyen az Eb-ről