Vágólapra másolva!
Négy napon belül másodszor triplázott Ronaldo, ezúttal a Bajnokok Ligájában szórta meg az Ajaxot. A Real Madrid sztárja már 12 gólt lőtt a szezonban, kettővel megelőzi Messit, és már csapata vasárnapi, barcelonai fellépése jár a fejében. A Manchester Cityt irányító Roberto Mancini viszont már a végelszámolásra gondol.

Balotelli flegmán, Ronaldo halálosan

Balotelli hergelte a német kapust

Real-sztár lőtte a BL legszebb gólját?

"Fontos volt, hogy növeljük az önbizalmunkat a hátralévő BL-meccsekre és a vasárnapi El Clasicóra" - mondta a 82 BL-találkozóján 42 gólnál tartó Ronaldo, szokás szerint eltéve gyűjteményébe a számára remekül sikerült összecsapás labdáját. A portugál csatár összesen 12 találatnál jár az idényben, kettővel megelőzve barcelonai riválisát, az argentin Lionel Messit.

Honfitársa, Mourinho nagyra értékelte csapata teljesítményét: "Az Ajax góljánál kicsit kicsúszott a kezünkből a mérkőzés, de a harmadik találatunk után ismét mi irányítottunk. Hat pontunk van, ez valamelyest megnyugtathat bennünket."

A túloldalon Frank De Boer csalódottan nyilatkozott, elismerve, hogy második vereségét begyűjtő együttese nem szolgált rá az egy pontra sem.

A csoport másik meccsén a Manchester City hazai pályán egy utolsó perces büntetővel mentett pontot a Dortmunddal szemben.

Roberto Mancini kendőzetlen kritikát mondott a meccs után, melyet végig a németek uraltak: "Nem játszottunk jól, nem érdemeltük meg a döntetlent, de a végelszámolásban jól jöhet ez a pont" - jelentette ki Mancini. "Csak a kapusunk, Joe Hart mentett meg bennünket a súlyos vereségtől, köszönettel tartozunk neki."

Jürgen Klopp nem foglalkozott az elszalasztott lehetőséggel: "Tetszett a mai teljesítményünk, büszke vagyok a fiúkra. Nem tudom, a City mikor kapott ki otthon utoljára, de most nagyon közel állt hozzá. Persze egy hajrában bekapott egyenlítő gólnál nehéz megmondani, hogy jó-e ez az egy pont."