Vágólapra másolva!

Megtalálták, és ki is rúgták a varsói stadionbotrány bűnbakját

Menesztette a varsói Nemzeti Stadion vezetőjét, Robert Wojtast hétfőn a lengyel sportminiszter, és a helyére Michal Prymast nevezte ki.

Az angolok elleni, október 16-ra tervezett labdarúgó világbajnoki selejtezőt a pálya alkalmatlansága miatt egy nappal el kellett halasztani, mert a heves esőzés miatt a játéktér víz alá került.

A meteorológusok előre jelezték az esőt, ám sem a csapatok, sem a nemzetközi szövetség (FIFA) nem járult hozzá ahhoz, hogy előre behúzzák az 58 ezer férőhelyes létesítmény tetőszerkezetét, amelyet az esőzés közben biztonsági okokból már nem lehet behúzni.

Joanna Mucha sportminiszter az eset miatt a múlt héten felajánlotta lemondását, ezt azonban Donald Tusk miniszterelnök nem fogadta el.

Prymas, aki a nyári kontinensviadalon a poznani előkészületeket irányította, év végéig még ellátja a vezetői feladatokat a Nemzeti Stadion élén, a poszt végleges betöltésére pályázatot írnak majd ki.

A halasztást követően több ezer szurkoló panaszkodott, hogy nem tudnak még egy napot Varsóban maradni, a hazaútra szóló jegyüket ugyanis már előre megváltották. A mérkőzést október 17-én végül a túlnyomó részt napos idő ellenére zárt tető alatt játszották le, 1-1-es döntetlennel ért véget.