Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Vannak, akik gólok után kapják a fizetésüket a Ferencvárosnál, amely egy befejező csatárt mindenképp igazol a télen - mondta el Orosz Pál, a Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Digi Sport Reggeli Start című adásában. Azt is elárulta, hogy miért mozogtak ólomlábakon a játékosok.

"Reggeltől estig dolgozik, szinte elsőként érkezünk és utolsóként megyünk el a stadionból minden nap. Neki ez az élete, egyszer mondta is, hogy ő a focit vette el feleségül" - nyilatkozta Orosz Pál a Fradi új vezetőedzőjéről, Ricardo Monizról. A vezérigazgató szerint a holland szakember érkezésével más felállásban és más szemlélettel játszik a csapat, és ennek meg is van az eredménye.

"Az igazsághoz tartozik, hogy belecsempészett egy felkészülést és egy alapozást az edzésekbe, ami nem nagyon szokás szezon közben. Ezért is volt az, hogy az elején ólomlábakon mozgott a csapat, de most már kezd kijönni az a munka, amit Moniz és a játékosok nap mint nap beletesznek."

Forrás: Fradi.hu

Az új külföldi igazolásokról Orosz így nyilatkozott: "Voltak lemaradásaik, Jenner, Besic és Ionescu is most kezdi utolérni magát. Ők mind a hárman olyan szintű játékosok, akik sokat hozzá tudnak tenni a Ferencváros játékához, és a sikereknek főszereplői lehetnek." Orosz Besicet külön kiemelte, szerinte nagyon jó szellemiségű, jó fizikumú játékos, akiben már lehet látni a Fradi-mentalitást.

"Somalia is sokat fejlődött, eddig csak a gyorsasága dominált, de ma már a kombinatív játékban is részt vesz. Sokat számított, hogy átkerült a másik oldalra."

A jelenlegi szerződésekről a vezérigazgató elmondta, hogy vannak olyanok, akik gólok után kapják a fizetésüket, azaz nagyobb összeget tehetnek zsebre, ha egy bizonyos, előre meghatározott számú gólt szereznek. Orosz hiányol a keretből egy klasszikus befejező csatárt. "Bödének nem ez a posztja, ő hátrébbról indulva, akár három emberrel a hátán is bemegy a kapuig, de kell egy olyan ék, aki állandó veszélyt jelent az ellenfél kapujára. Most beszélgetünk erről Monizzal, a télen biztosan igazolunk egyet, még az is lehet, hogy magyart.

Ezzel párhuzamosan a Fradinál nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra, amelyet Keller József és Dragóner Attila irányít. Orosz szerint ez a munka négy-öt éven belül érhet be, azt tervezik, hogy akkor jóval kevesebb lesz a légiós és több a saját nevelésű magyar játékos az első csapat keretében.

Mindent egy helyen az Eb-ről