Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott tétmérkőzésen legutóbb több mint hét éve tudott hátrányból fordítva nyerni, ahogyan kedd este a Puskás Ferenc-stadionban a törökök elleni világbajnoki selejtezőn.

A magyar együttes 2005. június 4-én, Izlandon vendégszerepelt a 2006-os világbajnokság selejtezősorozatában, s bár a hazaiak szerezték az első gólt, Gera Zoltán előbb egyenlített, majd a szünet után a vezetést is megszerezte az akkor a német Lothar Matthäus által irányított válogatottnak. Később az izlandiak ismét betaláltak, a magyarok 3-2-es győzelmét jelentő találatot aztán Huszti Szabolcs érte el a 73. percben.

Azóta barátságos mérkőzésen többször is előfordult, hogy a magyar csapat hátrányból fordítva nyert, de a 2008-as Európa-bajnokság, a 2010-es vb és az idei Eb selejtezősorozatában erre nem volt példa.

Az Egervári Sándor szövetségi kapitány által vezetett nemzeti csapat kedden egygólos hátrányba került a törökökkel szemben, de még az első félidő vége előtt egyenlített Koman Vladimir révén, a második játékrészben pedig Szalai Ádám és Gera Zoltán góljainak köszönhetően 3-1-re megnyerte a meccset.

A magyarok novemberben barátságos összecsapáson fogadják a norvégokat, majd a vb-selejtezők folytatásaként március 22-én a románokat látják vendégül, négy nappal később pedig Törökországban lépnek pályára.