Vágólapra másolva!
Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegnő nyitotta meg hivatalosan az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) 100 millió fontból felépített új edzőközpontját.

A hercegi párt David Bernstein, az FA elnöke és Roy Hodgson szövetségi kapitány kalauzolta végig a Birmingham közelében fekvő centrumon, amely a St. George's Park nevet kapta.

Bernstein szerint ez a nap történelmi az angol futball történetében, és a központ kitűnő képzési helyszíne lesz a játékosok és az edzők generációinak.

A szigetországi válogatottakat kiszolgáló állandó edzőbázis ötlete húsz évvel ezelőtt vetődött fel. A St. George's Park a korosztályos együttesektől a felnőtt nemzeti csapatig 24 angol válogatottnak ad majd otthont a jövőben. Hodgson játékosai egyébként már hétfő óta ott készülnek a pénteki, San Marino elleni világbajnoki selejtezőre.

A 133 hektáron elterülő központban a fedett létesítmények mellett 11 szabadtéri pálya található. Előbbiek közül az egyikben például a magaslati körülményeket szimulálják, míg utóbbiak egyike a Wembley Stadion játékterének méretében készült, és még a fű is pontosan olyan, mint a híres londoni arénában.

A centrumhoz tartozó hotelben a lakosztályok egykori angol válogatott futballisták és szövetség kapitányok neveit viselik.