Vágólapra másolva!
Fernando Torres, a Chelsea Európa- és világbajnok spanyol csatára Roberto Di Matteónak hálás azért, mert elérte nála, hogy ismét legyen kedve futballozni.

Torres a nyáron Eb-győztes és gólkirály lett a spanyol csapattal, és Dider Drogba távozása után elsőszámú csatárként számítottak rá a Chelsea-ben, de az előző szezonban nagyon komoly gödörben volt lelkileg, amiről az El Pais című lapban számolt be.

"Régebben voltak olyan csapattársaim, akik nem fértek be a kezdőbe, és emiatt egyáltalán nem érdekelte őket, hogy a csapat győz vagy veszít. Sosem akartam ilyenné válni, de a tavalyi idényben magamon is azt vettem észre, hogy közömbös számomra, mit ér el a csapat, nem éreztem magam egynek közülük. Azt vettem észre, hogy nem vagyok boldog, mert már nem voltam az, aki mindig is szerettem volna lenni. Aztán rájöttem, hogy én vagyok az egyetlen ember, aki ezen változtatni tud, érettebb lettem, jobban megismertem önmagam, megtanultam önkritikusnak lenni, hogy jobban megértsék másokat, és elfogadjam a helyzetet" - nyilatkozta a csatár, aki hozzátette, reméli a visszavonulása után nem úgy él majd a társak emlékezetében, hogy nem volt jó csapatember.

Torres bevallotta, hogy az André Villas-Boas kirúgása után kinevezett Di Matteo, aki beugróként BL-t és FA-kupát nyert a csapattal - hozta vissza a kedvét, az ő segítségével jobb játékos lett belőle, és bizonyos dolgokat jobban tud kezelni, mint régebben. A spanyol csatár nem bánta meg, hogy 2007-ben elhagyta az Atlético Madridot a Liverpool kedvéért, és azt mondta, nagyon sokkal tartozik első angliai klubjának.

"A Liverpool alapvető része az életemnek, a fiam még mindig a csapatnak drukkol, és bár tudom, hogy a szurkolók máshogy emlékeznek rám, de idővel ez majd változni fog. Amikor meghallottam, hogy új fordulat állt be a Hillsborough-tragédiában, meghatódtam, mert tisztában vagyok vele, min mentek keresztül azok az emberek, láttam őket sírni."