Vágólapra másolva!
A WhoScored portál topligás osztályzatai alapján a Hannover labdarúgócsapatának magyar szélsője, Huszti Szabolcs is bekerült a hónap válogatottjába. A játékos négy mérkőzésen három gólt és négy asszisztot jegyzett, nála jobb pontátlagot csak a Bayern München középpályása, Thomas Müller kapott.

A WhoScored.com portál egytől tízig osztályozta az öt európai topliga bajnoki mérkőzésein szereplő játékosokat, és ez alapján összeállította a szeptemberi álomcsapatot.

A legjobb osztályzatot, 8,7-et a Bayern München középpályása, Thomas Müller szerezte, aki három góllal és négy gólpasszal segítette csapatát. A második legjobb átlaggal, 8,6-del Huszti Szabolcs büszkélkedhet, aki így olyan játékosokat múlt felül, mint a hónap válogatottjának két világklasszis csatára, Lionel Messi és Zlatan Ibrahimovic.

A topligák szeptemberi válogatottja (a WhoScored.com szerint):
Jussi Jaaskelainen (West Ham) - Fagner (Wolfsburg), Kirjakosz Papadopulosz (Schalke), Hugo Campagnaro (Napoli), Mattia De Sciglio (AC Milan) - Thomas Müller (Bayern München), Hernanes (Lazio), Toni Kroos (Bayern München), Huszti Szabolcs (Hannover) - Lionel Messi (Barcelona), Zlatan Ibrahimovic (PSG)

Forrás: WhoScored.com