Vágólapra másolva!
Csúcsrangadók egész sorát rendezték vasárnap az európai topligákban, amelyek közül elsősorban az FC Barcelona-Real Madrid emelkedett ki, és mind a két csapat szupersztárja hozta magát, miközben a milánói derbit egy középhátvéd gólja döntötte el.

Kapus:
Joe Hart (angol, Manchester City): A címvédő a hét végén simán nyert a Premier League-ben, de a Bajnokok Ligájában csak hatalmas szerencsével szerzett pontot a Borussia Dortmund ellen. Ha kapusa nem véd olyan fantasztikusan, akkor a németek nyertek volna Manchesterben is.

Hátvédek:
Branislav Ivanovic (szerb, Chelsea): A londoniak immár rendszeresen a védelem jobb oldalán számítanak a korábban inkább középhátvédként futballozó Ivanovicra, aki remekül feltalálja magát ezen a poszton is. A hét végén a Norwich City ellen például adott egy gólpasszt, és szerzett egy gólt.

Walter Samuel (argentin, Internazionale): A milánóiak veterán középhátvédjét az elmúlt években már többször leírták, de Samuel mindig képes megújulni. A háromhátvédes szisztémában sokadvirágzását éli, ráadásul a hét végi derbin az AC Milan ellen győztes gólt szerzett.

Nikolce Noveski (macedón, FSV Mainz): Szalai Ádámék alaposan megizzadtak az újonc Fortuna Düsseldorf ellen, és végül nem is egy csatárnak sikerült feltörni a düsseldorfiak betonvédekezését, hanem a középhátvéd Noveskinek, aki egy szöglet után volt eredményes.

Patrice Evra (francia, Manchester United): Az elmúlt hetekben még a MU hívei is elismerték, hogy a francia balhátvédnek nem ment olyan jól a játék, de Evra ezúttal alaposan összekapta magát. A Newcastle United ellen remekül futballozott, még gólt is szerzett - ez mindössze a harmadik gólja volt a Premier League-ben hat és fél idény alatt.

Középpályások:
Juan Mata (spanyol, Chelsea): A londoniak egyelőre veretlenül vezetik a Premier Leaguee-t, és a múlt héten is magabiztosan hozták a Norwich City elleni bajnokit. Mata ezen a meccsen két gólpasszt osztott ki, a hét közben pedig kétszer maga is betalált a Bajnokok Ligájában a Nordsjaelland ellen.

Claudio Marchisio (olasz, Juventus): A torinóiak még mindig veretlenek a szezonban, igaz, a BL-ben a Sahtar Doneck ellen a döntetlenért is meg kellett küzdeniük. Marchisio már azon a meccsen is kiválóan játszott, a hét végén a Siena ellen pedig győztes gólt ért el.

Santiago Cazorla (spanyol, Arsenal): Az Ágyúsok hatalmas fogást hajtottak végre a nyáron a spanyol középpályás megszerzésével, hiszen Cazorla hétről hétre remekel. A West Ham United elleni bajnokin is a csapat egyik legjobbja volt, ráadásul azt is megmutatta, hogy miért ő szerezte a legtöbb gólt a tizenhatoson kívülről a Primera Divisiónban az előző idényben.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A madridiak szupersztárja egészen elképesztő statisztikával rendelkezik a Real színeiben, hiszen 155 tétmérkőzésen 160 gólt ért el. Ebből ötöt a múlt héten szerzett: az Ajax Amsterdam ellen a BL-ben mesterhármast vágott, majd a Barca elleni rangadón duplázott.

Csatárok:
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A hétközi Bajnokok Ligája-csoportmeccsen Messi nem lőtt gólt, helyette két gólpasszt osztott ki, és így sorozatban a harmadik tétmeccsén maradt gólképtelen, ami nála szokatlanul hosszú szünetnek számít. A hét végén már nem is maradt gól nélkül, pedig az ellenfél a Real Madrid volt - Iker Casillas kapuját kétszer vette be.

Szaber Kelifa (tunéziai, Evian TG): Nem megy a címvédő Montpellier-nek a francia élvonalban, hiszen a csapat a hét végén hazai pályán kapott ki 3-2-re az Eviantól. A meccs főhőse a vendégek tunéziai csatára, Kelifa volt, aki mesterhármast ért el, amiért a L'Équipe-től kilences osztályzat volt a jutalma.

www.globalsoccerapp.com