Vágólapra másolva!
A tavaszi szezonra elkészül a villanyvilágítás az egri stadionban, így a labdarúgó NB I-ben újonc klub vezetői szerint jövőre már hazai pályán fogadhatja a csapat az ellenfeleit.

"Megvan a pályázat győztese" - mondta az együttes honlapjának Kocsis Zoltán, az Egri FC Kft. tulajdonos-ügyvezetője. "A munkához napokon belül nekilátnak a szakemberek, ha az időjárás is úgy akarja, a kezdéstől számított két hónap múlva felgyulladnak a fények a létesítményben. A csapatok 1300 lux fényerő alatt játszhatnak majd, ám erre idén már nem lesz lehetőség, csak tavasszal".

Kocsis a 183 millió forintos beruházás anyagi részét illetően közölte: 130 milliót a társasági adókedvezményből (TAO) fedeznek, 29 milliót a klub tesz hozzá, míg az önkormányzat 24 millió forinttal segíti a kivitelezést. A villanyvilágítás indulási feltétel a klublicencben, az élvonalban többek között ezért nem fogadhatja ellenfeleit hazai pályán az Egri FC, amely vendéglátóként Debrecenben és Diósgyőrben lép pályára ősszel.

A klubvezető hozzátette, a kiemelt kockázatú mérkőzések megrendezéséhez a világításnál is többre lesz szükség, ugyanis a lelátó egyelőre lezárt szektorai statikailag nem felelnek meg a követelményeknek. "Ha elkészül a villanyvilágítás, az MLSZ elnöksége foglalkozik az üggyel, mert döntési helyzetbe kerül. Az MLSZ-nek is elemi érdeke, hogy valamennyi élvonalbeli csapat valóban saját pályáján játsszon" - mondta Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója és szóvivője, aki hozzátette, a beruházás elindulásához és feltételeinek megteremtéséhez a szövetség is minden segítséget megadott, és a jövőben is meg fog adni.