Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága 150 ezer euróra megbüntette a Napolit, emellett Olaszországban vizsgálat indult a klub ellen, mert bundagyanúba keveredett.

Az UEFA a szeptemberi, AIK Stockholm elleni Európa Liga-találkozóval kapcsolatban hozta meg döntését. Az indoklás szerint a dél-olaszországi együttesnek egyrészt szurkolói viselkedése, másrészt a stadionra vonatkozó biztonsági előírások be nem tartása miatt kell fizetnie.

Mellékbüntetésként a Napoli a következő hazai EL-mérkőzésén - november 8-án az ukrán Dnyipropetrovszk elleni meccsen - bizonyos szektorokba nem adhat el jegyet, továbbá november 6-áig fényképekkel bizonyítania kell, hogy elvégezte az előírásoknak megfelelő felújításokat a létesítményben, különben nem fogadhatja riválisait saját otthonában. Az UEFA mindemellett arra kötelezte a nápolyi egyesületet, hogy egy nemzetközi mérkőzést zárt kapuk mögött rendezzen meg, igaz, ezt a büntetést öt évre felfüggesztette.

A Napolinak három napja van, hogy fellebbezzen az ítélet ellen.

Eközben az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) bundagyanú miatt vizsgálatot indított a klub ellen a 2009/10-es bajnoki szezon utolsó fordulójában játszott meccsel kapcsolatban. Az ominózus találkozót 1-0-ra nyerte a Sampdoria, amely ezzel a sikerrel indulhatott a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében.


Az eset kapcsán a Napoli két korábbi játékosának, Matteo Gianellónak és Silvio Giustinak kell a fegyelmi bizottság elé állnia, míg két jelenlegi védőjének, Paolo Cannavarónak és Gianluca Gravának azért kell felelnie, mert a gyanú szerint nem jelentették a manipulációt, bár tudtak róla.

A Napoli remekül szerepel az idén a bajnokságban, a Juventus mögött a második helyen áll, és eddig csak a listavezetőtől kapott ki a Serie A-ban.