Vágólapra másolva!
Csütörtöktől vasárnapig Tbilisziben, az UEFA-futsalkupa elitkörében szerepel az ETO FC Győr férficsapata, amely a házigazda Iberia Star Tbilisi, a portugál Benfica, valamint az olasz Luparense együttesével találkozik.

A csoportból csak az első helyezett jut tovább a sorozat négyes döntőjébe, így a győriekre rendkívül nehéz feladata vár.

A Győr az UEFA-együtthatók alapján a legerősebb csoportba került: a Benfica az első, a Luparense a hetedik, az Iberia Star Tbilisi pedig a nyolcadik kiemelt. "A játékerőt tekintve mégis úgy gondolom, hogy több esélyünk van ezen csapatok ellen, mint a Barcelona, Murcia és a Dinamo Moszkvával szemben" - nyilatkozta Drucskó Zoltán klubelnök.

"A bajnoki év elején kitűzött célt, azaz az elitkörbe jutást teljesítette a csapat, de abban biztos lehet mindenki, hogy nem kirándulni megyünk Grúziába. Fontos, hogy a Benfica ellen jól kezdjünk, mert ez az egész torna kimenetelét befolyásolhatja. A Videoton a Sporting Lisszabon ellen megmutatta, hogy nincsenek legyőzhetetlen csapatok. Erőt kell merítenünk az ő példájukból, és küzdeni kell a végsőkig. Azt gondolom, hogy ha mentálisan erősek leszünk, akkor meglepetést is okozhatunk. Mindenesetre, ha ilyen messze elutazunk, akkor mindent meg fogunk tenni a minél eredményesebb szereplés érdekében, annál is inkább, mert minden pontnak, gólnak jelentősége van a következő évi UEFA-együttható kiszámításánál."

Marcos Angulo, a győriek vezetőedzője elmondta, hogy két hete készülnek az elitkörre. "Tisztában vagyunk vele, hogy a csoportban a miénk a legalacsonyabban rangsorolt csapat, de azért küzdünk majd, hogy minden meccsen versenyben legyünk a győzelemért" - mondta a spanyol szakember.

A Benfica az egyik legjobb európai csapat, a házigazda Iberia Star hat-hét brazil játékossal áll fel, az olasz Luparense pedig az egyik legerősebb futsalbajnokság meghatározó együttese.

A program:
UEFA-futsalkupa, elitkör: D csoport
1. forduló, csütörtök:
Benfica (portugál) - ETO FC Győr 13.45
Iberia Star Tbilisi (grúz) - Luparense (olasz) 16.15

2. forduló, péntek:
Luparense - Benfica 13 ó
Iberia Star Tbilisi - ETO FC Győr 15.30

3. forduló, vasárnap:
ETO FC Győr - Luparense 13.45
Benfica - Iberia Star Tbilisi 16.15