Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona nem szeretne a kínai fővárosban játszani a jövő évi spanyol labdarúgó Szuperkupáért.

A katalán futballklub kedden szóvivője útján foglalt állást egy esetleges pekingi rendezéssel szemben, noha a spanyol sportági szövetség (RFEF) előzetes megállapodást kötött a kínai szervezőkkel a spanyol bajnok és a Király-kupa-győztes közötti összecsapás majdani helyszínéről, amely a tervek szerint a 2008-as olimpiára épített Madárfészek-stadion lenne.

Bár hivatalos adatok nincsenek, a spanyol sajtó úgy tudja, hogy a RFEF nemcsak a következő évben, hanem hét évre szólóan helyezné ki Pekingbe a Szuperkupa-mérkőzést, amelyet többnyire Barcelona-Real Madrid szereposztásban játszanak, ennél fogva értékesíteni is jobb feltételek mellett lehet. A spanyol média szerint a megállapodás megvalósulása esetén 40 millió euróhoz jutna a labdarúgó-szövetség.

Toni Freixa Barca-szóvivő ugyanakkor leszögezte, hogy a katalán klub számára ez nem pusztán anyagi kérdés: "Megértjük, hogy a szövetség egy ilyen attraktív piacon akar jó üzletet csinálni, mi azonban nem kívánunk a Szuperkupáért klubtagjainktól távol pályára lépni" - mondta.

A spanyol sajtó szerint a Real Madrid sem támogatja feltétlenül a pekingi meccs ötletét.