Vágólapra másolva!
Sorjáztak a meglepetések a Bajnokok Ligája 3. fordulójának szerdai játéknapján, ugyanis a Real Madrid, az Arsenal, a Manchester City és a Milan is kikapott. José Mourinho csapata Dortmundban szenvedett 2-1-s vereséget, a Reallal azonos csoportban lévő City Amszterdamban vérzett el, az Arsenalt otthon leckéztette meg a Schalke, míg a története egyik legkomolyabb válságát élő Milant a háromból hármat nyerő Málaga páholta el.

A játéknap rangadóján a Dortmund bekezdett a Real ellen, de a spanyolok túlélték a kezdeti rohamokat, át is vették az irányítást, mégis a Dortmund volt veszélyesebb, és bár Kehl helyzete még kimaradt, Pepe eladott labdájával Lewandowski a kapuig ment. Erre gyorsan jött a Real válasza, egy hosszú indításra Cristiano Ronaldo rajtolt rá, és szépen emelte át a kimozduló Weidenfellert.


A második félidőben Casillas két nagy védéssel tartotta a lelket a csapatában, és Di María meg is szerezhette volna a vezetést a Realnak, de 30 centit tévedett. A 64. percben egy beadás után Casillas rossz helyre öklözte a labdát, amit Schmelzer lőtt kapura, és bár a kapu előtt többen is helyezkedtek, végül a bal alsóban kötött ki a lövés. A Real hiába erőlködött hátrányban, nem tudott úgy felpörögni, mint a Manchester City ellen, sőt, a Dortmund akár kényelmes helyzetbe is hozhatta volna magát, ha Kassai megadja a büntetőt, amikor Xabi Alonso eltalálta Grosskreutz lábát.

A végén így is a németek örülhettek, és ezzel átvették a vezetést a csoportban, amelynek másik meccsén az Ajax 0-1-ről lőtt hármat a Manchester Citynek. Nasri precíz lövésével még az angol bajnok vezetett, de az Ajax még a félidő vége előtt egyenlíteni tudott, amikor De Jong kapásból tüzelt a bal alsóba. A fordulás után Agüeróé volt az első helyzet, de Vermeer kapus túljárt az eszén, innentől pedig az Ajax dominált, és Moisander fejese, valamint Eriksen megpattanó lövésével besöpörte a három pontot.


Az A csoportban nagyon izgalmas meccset játszott a Porto és a Dinamo Kijev, és bár Varela felsősarkos bombája után Guszev, majd Jackson Martinez gurítása után Ideye is egyenlíteni tudott, az utolsó szó a portugáloké volt, akik így kilenc ponttal állnak három kör után.


A PSG elég hamar lerendezte a fontos kérdéseket Zágrábban, Ménez előbb gólpasszal szolgálta ki Ibrahimovicot, majd egyéni akció végén maga is eredményes volt, így a párizsiak hat pontjukkal a második helyet foglalják el.


Az angoloknak nem csak a Manhester City veresége miatt volt pocsék napjuk, hanem azért is, mert az Arsenal otthon állt fejre a Schalke ellen. Arsene Wenger az eltiltása miatt csak a lelátóról követhette, amint csapata nem igazán tud kibontakozni a Schalke ellen, amely végül az utolsó negyedórában döntötte el a meccset: előbb Huntelaar talált be, majd egy tanítanivaló kontra végén Farfán rúgatott gólt Afellayjal. Az Arsenal 2003 óta először kapott ki hazai pályán a csoportkörben.

A B csoport másik találkozóján Megyeri Balázs csak kispadra került az Olimpiakoszban, amely vesztes helyzetből brusztolta ki a győzelmet, a hős a csereként beállt Mitroglu volt, aki a 91. percben az ötösről belsőzött a hálóba.


A C csoportban tovább tart a Málaga szárnyalása, a spanyolok úgy győzték le a továbbra is kilátástalan játékot produkáló Milant, hogy Joaquín az első félidő végén büntetőt rontott. A korábbi Valencia-klasszis aztán jóvátette hibáját, kihasználva, hogy Acerbi elszámolta magát egy indításnál. A Milanból egyedül El Shaarawy emlékeztetett olyan játékosra, aki tudása alapján méltó a Milan mezére, de a fiatal csatár két helyzetet is elrontott, a végén pedig egy szöglet utáni lecsorgót Mexes zúdított mellé. A hétszeres BEK/BL-győztes a három meccsen összesen négy pontot kapart össze, igaz, még így is a második helyen várja a folytatást.



Bajnokok Ligája, 3. forduló:
A csoport:
FC Porto (portugál) - Dinamo Kijev (ukrán) 3-2 (2-1)
Porto, Estadio Dragao, 41 000 néző
v.: Kralovec (cseh)
Porto: Helton - Danilo, Maicon, Mangala, Otamendi, González, Joao Moutinho (Defour, 75.), Fernando, J. Martinez, J. Rodríguez (Miguel Lopes, 92.), Varela (Atsu, 64.).
Kijev: Sovkovszkij - Betao, Mihalik, Taiwo, Hacseridi, Veloso, Vukojevic (Kranjcar, 84.), Jarmolenko, Garmah, Guszev, Ideye.
gól: Varela (15.), J. Martinez (39., 78.), illetve Guszev (22.), Ideye (72.)

Dinamo Zagreb (horvát) - Paris Saint-Germain (francia) 0-2
Zágráb, Maksimir-stadion, 10 000 néző
v.: Aydinus (török)
Dinamo: Kelava - Puljic, Ibánez (Calello, 46.), Simunic, Vrsaljko, Vida, Kovacic (Halilovic, 91.), Sammir, Pivaric, Brozovic, Cop (Rukavina, 70.).
PSG: Sirigu - Thiago Silva, Alex (Z. Camara, 46.), Maxwell, Jallet, Bodmer (Sissoko, 60.), Matuidi, Verratti, Ménez (Hoarau, 77.), Pastore, Ibrahimovic.
gól: Ibrahimovic (33.), Ménez (43.)

A csoport állása: 1. Porto 9 pont, 2. Paris Saint-Germain 6, 3. Dinamo Kijev 3, 4. Dinamo Zagreb 0

B csoport:
Arsenal (angol) - Schalke 04 (német) 0-2 (0-0)
London, Emirates-stadion, 60 049 néző
v.: Eriksson (svéd)
Arsenal: Mannone - Vermaelen, Mertesacker, André Santos, Jenkinson (Gnabry, 83.), Arteta, Ramsey, Santi Cazorla, Coquelin, Gervinho (Giroud, 76.), Podolski (Arsavin, 83.).
Schalke: Unnerstall - Höwedes, Fuchs, Ucsida, Matip, Höger (Jones, 46.), Neustädter, Afellay, Holtby (Barnetta, 65.), Huntelaar (Marica, 88.), Farfán.
gól: Huntelaar (76.), Afellay (86.)

Montpellier (francia) - Olimpiakosz (görög) 1-2 (0-0)
Montpellier, Stade de la Mosson, 27 000 néző
v.: Orsato (olasz)
Montpellier: Pionnier - Yanga-Mbiwa, Hilton, Bedimo, Stambouli, Belhanda, Cabella, Szaihi (Marveaux, 85.), Utaka, Mounier (Estrada, 62.), Charbonnier (S. Camara, 69.).
Olimpiakosz: Carroll - Maniatisz, Modesto, Machado, Contreras, Holevasz, Manolasz, Torosszidisz, Fuster (Likojannisz, 88.), Greco (Abdoun, 60.), Dzsebbur (Mitroglu, 70.).
gól: Charbonnier (49.), illetve Torosszidisz (73.), Mitroglu (91.)

A csoport állása: 1. Schalke 7 pont, 2. Arsenal 6, 3. Olimpiakosz 3, 4. Montpellier 1

C csoport:
Málaga (spanyol) - AC Milan (olasz) 1-0 (0-0)
Málaga, La Rosaleda, 23 807 néző
v.: Proenca (portugál)
Málaga: Willy - Gámez, Weligton, Demichelis, Camacho, Joaquín (Duda, 85.), Iturra, Eliseu, Isco, Portillo (Onyewu, 93.), Saviola (Santa Cruz, 70.).
Milan: Amelia - De Sciglio, Mexes, Acerbi (Krkic, 79.), Bonera, Montolivo, Constant (Pato, 69.), Ambrosini, Emanuelson, Pazzini, El Shaarawy.
gól: Joaquín (64.)

Zenit (orosz) - Anderlecht (belga) 1-0 (0-0)
Szentpétervár, Petrovszki-stadion, 18 000 néző
v.: Bebek (horvát)
Zenit: Malafejev - Anjukov, Hubocan, Lombaerts, Criscito - Witsel, Szemak (Zirjanov, 67.), Sirokov (Bruno Alves, 76.) - Fajzulin (Bisztrov, 58.), Kerzsakov, Hulk.
Anderlecht: Proto - Wasilewski (Molins, 83.), Kouyaté, Nuytinck, Deschacht - Biglia, Kanu - Gillet, Praet (Jakovenko, 74.), Jovanovic - De Sutter.
gól: Kerzsakov (72., 11-esből)

A csoport állása: 1. Málaga 9 pont, 2. AC Milan 4, 3. Zenit 3, 4. Anderlecht 1

D csoport:
Ajax Amsterdam (holland) - Manchester City (angol) 3-1 (1-1)
Amszterdam, Amsterdam Arena 45 743 néző
v.: Moen (norvég)
Ajax: Vermeer - Alderweireld, Moisander, Blind, Van Rhijn, Poulsen, Eriksen, S. De Jong, Schöne (Boerrigter, 89.), Sana (Enoh, 74.), Babel.
ManCity: Hart - Richards, Kompany, Lescott (Kolarov, 63.), Clichy, Milner (Balotelli, 78.), Nasri, Barry (Tévez, 71.), Yaya Touré, Dzeko, Agüero.
gól: S. De Jong (45.), Moisander (58.), Eriksen (68.), illetve Nasri (21.)

Borussia Dortmund (német) - Real Madrid (spanyol) 2-1 (1-1)
Dortmund, Signal-Iduna Park, 65 829 néző
v.: Kassai (magyar)
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender (Gündogan, 67.), Kehl - Reus (Perisic, 91.), Götze (Schieber, 87.), Grosskreutz - Lewandowski.
Real: Casillas - S. Ramos, Varane, Pepe, Essien - Khedira (Modric, 20.), X. Alonso - Di María, Özil, C. Ronaldo - Benzema (Higuaín, 73.).
gól: Lewandowski (36.), Schmelzer (64.), illetve Ronaldo (38.)

A csoport állása: 1. Borussia Dortmund 7 pont, 2. Real Madrid 6, 3. Ajax Amsterdam 3, 4. Manchester City 1