Vágólapra másolva!
A labdarúgó Ligakupa győztese 12 millió forintot tehet zsebre a magyar szövetség (MLSZ) elnökségének döntése alapján. Fejlesztik a telki edzőközpontot is.

A vezető testület többek között a sorozat televíziós bevételeiből származó összegek elosztásáról határozott keddi ülésén, melyen eldőlt, hogy a befolyó pénzek 57 százalékát normatív, 43 százalékát pedig eredményességi alapon osztják szét a csapatok között. Ez alapján minden résztvevő csapat legalább 2 millió forintot kap, a kieséses szakaszba jutott együttesek pedig körről körre emelkedő díjakban részesülnek, s a győztesnek 12 millió forint jár majd.

A testület jóváhagyta a stadionbiztonsági projekt II. üteme közbeszerzési eljárásának megindítását. Az eljárás a tervek szerint 2013 márciusában zárulhat le, akkor köt majd szerződést az MLSZ a győztes pályázóval. A második ütem kiírásában 12 stadion szerepel, melyek közül az időrendi lista élére a Puskás Ferenc Stadion került, amelyet a Videoton - első körből kimaradt - arénája követ, a harmadik a sorban pedig a Debrecen jelenlegi stadionja.

Az ugyanakkor a közbeszerzés eredményeként válik majd ismerté, hogy "a fejlesztésbe bevonni kívánt stadionok közül a rendelkezésre álló források alapján hány stadion fejlesztését valósítja meg a nyertes ajánlattevő".

A program keretében a magyar stadionok biztonsági rendszerét építik ki, erősítik meg, de annak keretében olyan fejlesztésekre is sor kerül, mint az online jegyvásárlást lehetővé tévő egységes központi jegyértékesítési és klubkártya alaprendszer kiépítése.

Döntés született kedden a telki edzőközpont fejlesztéséről is: ennek keretében az egyik nagypályát fűthetővé alakítják át, energia-megtakarítási eszközöket szerelnek fel, és rehabilitációs wellness részleggel, benne kisméretű uszodával bővítik a központot. A tervezett fejlesztés az MLSZ beruházásában jön létre, összértéke várhatóan egymilliárd forint, melynek fedezetét az UEFA-tól kapott támogatás, valamint a sportágfejlesztési program TAO-s forrása biztosítja.