Vágólapra másolva!
Hetven percet emberhátrányban játszva is magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a Videoton a Pápa elleni szombati Ligakupa-mérkőzésen. Az összecsapás 20. percében a hazaiak védője, Álvaro Brachi lefejelte Présinger Ádámot, előbbi kiállította a játékvezető, utóbbit le is kellett cserélni.

"Noha szerencsére nem tört el az orrom, még mindig az eset hatása alatt vagyok. Sokkolt Álvaro Brachi érthetetlen és értelmetlen viselkedése - mondta a Nemzeti Sportnak Présinger, akit le kellett cserélni, mert vérzett az orra.

A korábban két évet Székesfehérváron futballozó védő azt mondta, egy szabadrúgás előtt véletlenül Brachi lábára lépett.

"A Videoton játékosa se szó se beszéd, megfordult, s az arcomba fejelt. A földre rogytam, előbb fájdalmat éreztem, majd a meleg vért, amely elöntötte az arcomat" - idézte a lap Présingert, aki azt mondta, nem tesz feljelentést, de kíváncsi lesz, milyen büntetést szab ki a fegyelmi bizottság.

A Videotonnál tavaly szeptemberben történt már hasonló eset, amikor egy barátságos focimeccsen Paulo Sousa lefejelte a sportnapilap egyik munkatársát. A portugál tréner a békéltető tárgyalásra nem ment el, de idén áprilisban, egy zárt ajtók mögött lezajlott személyes meghallgatáson elismerte tettét, bocsánatot kért, és kezet fogott a Nemzeti Sport újságírójával. Így végül jogerős bírósági végzés született, az eljárást megszüntették.