Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
John Terry, a Chelsea védője úgy döntött, nem játszik többet az angol válogatottban.

Terry hetvennyolc alkalommal szerepelt a válogatottban, amelynek csapatkapitánya is volt, de a tisztségtől kétszer is megfosztották, először akkor, mikor kiderült, hogy viszonyt folytatott korábbi csapatársa, Wayne Bridge exével, majd másodszor akkor, mikor Anton Ferdinand azzal vádolta meg, hogy rasszista szavakkal illette őt a QPR-Chelsea angol bajnokin.

Az ügy miatt akkor sokan támadták Terryt, Fabio Capello szövetségi kapitány viszont kiállt mellette, majd később lemondott, amikor az angol szövetség (FA) a feje fölött döntött arról, hogy Terrytől elveszik a csapatkapitányi karszalagot.

A Chelsea védője végül ott lehetett az Eb-n, mivel a bíróság csak júliusban tárgyalta az ügyét, amelyben végül felmentették. Howard Riddle főbíró az írott ítéletében "merőben valószínűtlennek" nevezte, hogy Terry zaklatta volna Ferdinandot. Szerinte Terry nem sértésnek, inkább kihívásnak szánta, amit mondott, ezért a bíróság csak úgy dönthetett, hogy a korábbi válogatott játékos nem bűnös.

Az angol szövetség hétfőn hallgatja meg az ügyben Terryt, aki úgy érzi, az FA tarthatatlanná tette a helyzetét a válogatottban, és nem támogatta őt a felmentő ítélet után, ezért döntött úgy, hogy nem játszik többet a nemzeti csapatban. A válogatottban kilencéves pályafutást maga mögött tudó védő hozzátette, alig várja, hogy a Chelsea-vel angol és nemzetközi meccseken szerepelhessen, és megköszönte a drukkereknek a folyamatos támogatást.

Mindent egy helyen az Eb-ről