Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs sorozatban a második bajnokiján játszott ellenállhatatlanul a Hannoverben, és így ismét ott van a hetiálomcsapatunkban, az AC Milan ellen győztes gólt szerző Luca Cigarini, az Arsenalban remeklő Gervinho és a Lazio brazil sztárja, Hernanes mellett a középpályán.

Kapus:

Júlio César (brazil, Queens Park Rangers): Az Interből a QPR-be igazolt kapus valószínűleg sejtette, hogy Londonban sokkal több dolga lesz, mint Milánóban volt, és ezt már rögtön az első meccsén megtapasztalhatta. A Chelsea elleni bajnokin azonban nem lehetett rá panasz, minden lövést, fejest védett, ami a kapujára ment.

Hátvédek:

Christophe Jallet (francia, Paris-SG): A párizsiak elsősorban megint Zlatan Ibrahimovicnak köszönhetően nyertek a Ligue 1-ben, de a csapatkapitány Jallet is kiválóan futballozott a Toulouse ellen, ráadásul a jobbhátvéd a hét elején a válogatottban nagyon fontos gólt szerzett.

Mats Hummels (német, Borussia Dortmund): A Bundesliga címvédője elméletileg rangadót játszott a hét végén a Bayer Leverkusen ellen, de a dortmundiak sima 3-0-s győzelmet arattak, amihez kellett, hogy hamar vezetést szerezzenek Hummels fejesével. A középhátvéd a hét közben a válogatottban is győztes csapat tagja volt.

Dejan Lovren (horvát, Olympique Lyon): A válogatottból némileg váratlanul kimaradt a lyoni középhátvéd, de klubcsapatában továbbra is alapembernek számít, és amíg olyan fontos gólokat szerez, mint a hét végén az Ajaccio ellen, addig ez aligha változik.

Alexander Büttner (holland, Manchester United): A MU drukkerei nem nagyon tudták, hogy mire számíthatnak a számukra teljesen ismeretlen balhátvédtől, de a Wigan Athletic elleni bajnokin rögtön megkedvelhették a focistát, aki előbb gólpasszt adott Javier Hernándeznek, majd egy látványos szóló után maga is betalált.

Középpályások:

Gervinho (elefántcsontparti, Arsenal): Az Ágyúsok az első három fordulóban inkább a védekezésük miatt értek el jó eredményeket, ám a hétvégén alaposan megszórták a Southamptont, amiben nagy szerepe volt Gervinhónak is, aki ezúttal nem a helyzetek elpuskázásában, hanem a gólszerzésben jeleskedett.

Hernanes (brazil, Lazio): A rómaiak történetük legjobb szezonrajtját produkálták a Serie A-ban azzal, hogy sorozatban harmadik meccsüket is megnyerték. A Chievo ellen a brazil karmester remekelt, hiszen kétszer is betalált, a harmadik találatot pedig előkészítette.

Luca Cigarini (olasz, Atalanta): Második hazai bajnokiját is elveszítette az AC Milan, ezúttal az Atalanta bizonyult jobbnak a Giuseppe Meazza stadionban. A meccs egyetlen gólját Cigarini szerezte, aki egy remek átlövéssel vette be a hazaiak kapuját, miközben végigrobotolta a találkozót.

Huszti Szabolcs (magyar, Hannover '96): A VfL Wolfsburg ellen adott négy gólpassz után a hannoveriek középpályása ezúttal a góllövéssel is foglalkozott, hiszen kétszer is bevette a Werder Bremen kapuját, ráadásul a második találatot a ráadás perceiben, 2-2-es állásnál ollózva érte el.

Csatárok:

Dimitar Berbatov (bolgár, Fulham): A korábbi Premier League-gólkirályra a Manchester United nem tartott igényt. A támadó kalandos úton eljutott a Fulhamhez, ahol azonban kulcsszerepet kaphat. A hétvégén mindenesetre kétszer is betalált a West Bromwich Albion ellen, és ezzel győzelemre vezette csapatát.

Jermaine Defoe (angol, Tottenham): A Spurs támadója már kedden örülhetett, hiszen pályafutása során először fordult elő vele, hogy végigjátszott egy válogatott mérkőzést. A hét végére pedig már a góllövő cipőjét is megtalálta, és a Tottenham az ő két találatával megszerezte első győzelmét a szezonban.

www.globalsoccerapp.com