Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs öt forduló után egyelőre magasan a német Bundesliga legjobbja, legalábbis a Kicker című szaklap statisztikái és osztályzatai alapján.

A 29 éves szélső - aki legutóbb szerdán a Nürnberg elleni bajnokin egy gólt és két gólpasszt jegyzett - 1,17-es átlag osztályzatával (a Kickernél az 1-es a legjobb) vezeti az ide vonatkozó rangsort, a második helyen René Adler, a Hamburg kapusa (1,80) áll, míg a harmadik Bastian Schweinsteiger, a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Bayern München középpályása (1,88).

Huszti a kanadai táblázatot is vezeti, három gólja mellett hét gólpasszt osztott ki, mögötte a 2006-os világbajnokság aranycipőse, a Bayernt erősítő Thomas Müller áll négy-négy góllal és gólpasszal.

Forrás: AFP/Odd Andersen
Forrás: AFP/Odd Andersen

Husztit a Bundesliga.de internetes oldalon a szurkolók a második és a harmadik kör után is a forduló legjobbjának választották, és a játékosra ezúttal - az ötödik fordulót követően - is szavazhatnak a drukkerek. Csütörtök este - a 49 százalékkal vezető, frankfurti Takasi Inui mögött - a második helyen állt 29 százalékkal.

Az 51-szeres magyar válogatott futballista csapatával szombaton Hamburgban vendégeskedik.