Vágólapra másolva!
Hazai pályán esett ki a Ferencváros labdarúgócsapata a Magyar Kupából, miután 2-0-ra kikapott az utolsó harminc percet emberhátrányban futballozó Haladástól.

Barcikán esett ki az Újpest a kupából

Eredmény, Magyar Kupa, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Ferencváros - Szombathelyi Haladás 0-2 (0-2)
Üllői út, Albert-stadion, 2100 néző
FTC: Ranilovic - Jovanovic (Peric, 46.), Otten (Sváb, 56.), Klein, Besic - Cukic (Ionescu, 67.), Gyömbér, Orosz - Somalia, Böde, Jenner
Haladás: Gőcze - Búrány, Fehér, Devecseri, Schimmer - Nagy D. (Jagodics, 81.), Iszlai, Ugrai (Halmosi, 46.), Nagy G. (Szakály A., 87.) - Rajos, Andorka
sárga lap: Somalia (38.), Cukic (61.), Ionescu (76.), illetve Andorka (32., 58.), Iszlai (85.), Devecseri (92.)
piros lap: Andorka (58.)
gól: Halmosi (47.), Andorka (48.)

Két hete a bajnokság 7. fordulójában a Ferencváros 2-1-es győzelmet aratott a Haladás ellen, a szombathelyiek ezúttal a Magyar Kupa 2. fordulójában készültek a visszavágásra. A hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyet Besic és Jenner, míg a kapuba Ranilovic állt, a vendégeknél Rózsa kapus mellett Kenesei és Halmosi is hiányzott az alapcsapatból.

Az első félidőben komoly gólszerzési lehetőség nem adódott egyik csapat előtt sem, a legnagyobb izgalmat az jelentette, hogy a hazaiak légiósa, Jovanovic izomsérülést szenvedett, így le kellett cserélni.

A második játékrészben két perc alatt eldőlt a mérkőzés. A 47. percben Halmosi fejjel szerzett vezetést (0-19, majd egy perc múlva Schimmer cselezte magát helyzetig, Besic lábáról rossz helyre pattant a labda, Andorkának pedig nem okozott nehézséget az üres kapuba továbbítania (0-2).

Az 58. percben Andorka lekönyökölte Kleint, megkapta második sárga lapját, így megfogyatkozott a Haladás, de a Fradi helyzetig sem igazán jutott a meccs hátralévő részében.