Vágólapra másolva!
Gera Zoltánt a pénteki, Andorra ellen 5-0-ra megnyert vb-selejtező szünetében le kellett cserélni, mint később kiderült, rúgást kapott a lábára, és az Achillesét fájlalta. Vasárnap már a többiekkel edzett, és a csapatorvos beszámolója szerint csak Egervári Sándoron múlik, hogy a csapatkapitány játszik-e Hollandia ellen.

"Sokkal jobban van, már edz" - nyilatkozta Szilágyi György csapatorvos az [origo]-nak vasárnap este, amikor Gera Zoltán állapotáról érdeklődtünk. A 33 éves játékos a doktor szerint akár pályára is léphet kedden 20.30-kor Hollandia ellen. "Elvileg játékra kész, de erről természetesen a kapitány dönt. A többiek mind egészségesek" - tette hozzá Szilágyi.

A magyar válogatottból sérülés miatt már korábban kikerült Pintér Ádám és Szabics Imre, előbbi helyére a hét közepén a ferencvárosi Gyömbér Gábor került be a keretbe.

Forrás: MTI/EPA/Alejandro Garcia
Gera - tízes mezben - Hollandia ellen ismét a kapitány rendelkezésére állhat

Az Andorra elleni meccs előtt Egervári Sándor azt mondta: Mészáros Norbert túlterhelt, agyonjátszott állapotban van, fáj a combhajlító izma. A debreceni védő állapota nem javult, így el kellett hagynia a telki edzőtábort.

Klubtársa, Varga József sem volt bevethető Andorra ellen vírusfertőzése miatt, de neki csak egy két nap kellett ahhoz, hogy utolérje magát, így kedden minden bizonnyal szerepet kaphat.